Dr. Michael Laitman

Érdemessé válni a spirituális megszületésre

Kérdés:

A közelgő 2010-es Zohár konvención, ha sikerül lenullázni az egoista vágyainkat a közös vágyra való tekintettel, képese leszünk-e elérni az első fokot és megszületni a spirituális világba?

Válaszom:

Igen, ez a konvenció minden résztvevője számára lehetséges, még azoknak is, akik majdnem véletlenül keveredtek és nem tanultak velünk hónapokig vagy évekig. Ők is ki tudják érdemelni a spiritualitás feltárulását mindenkivel együtt. Az emberek, akik szeretnének kijönni az egoizmusukból, hogy egy emberként egyesüljenek egy szívvel a Sinai hegy (a gyűlölet hegyének) lábánál, felismerik, hogy az egoista természet irányítja őket – a gyűlölet mások iránt és maguk iránt is.

Elérni a mások szeretetét olyan nehéz, mint feljutni a gyűlölet magas hegyére. Viszont ha vágynak erre, el fogják azt érni. Mit gondoltok, mi volt olyan különleges azokban az emberekben, akik eljöttek Egyiptomból: férfiak, nők, öregek, gyerekek és az egész számtalan sokaság különféle törzsekben, akik csatlakoztak hozzájuk? A 600.000 férfi, aki megkapta a Tórát, csak az ötöde azoknak az embereknek, akik a hegy körül álltak: csak egy szintet jelentenek az öt fokozatból: Sóres, Alef, Bet, Gimet, Dalet. Ha egységre lépünk ezzel az egy fokozattal, a Nullás szint legkisebb vágyával, és 600,000 ember egyesül a három millióból, ez elegendő.

Amikor megkapjuk a segédeszközt, amit Tórának hívnak, előrelépünk a segítségével. Képesek vagyunk dolgozni az egoizmusunkon és emelkedni általa. Ezt a munkát hívjuk úgy „munka a sivatagban” amikor képesek vagyunk a MANt megemelni, és az összes szükséges cselekedetet végrehajtani. A legfontosabb dolog átmenni a spirituális születésen, amire úgy is utalnak, mint „kivonulás Egyiptomból”. Hiszek benne, hogy eléggé képesek vagyunk elérni ezt, ha nagyon akarjuk. Megvan hozzá a feltételünk és a lehetőségünk, ami szükséges ehhez.

Minden nyitott számunkra fentről. Teljesen komoly vagyok mikor ezt mondom. Akik csatlakoznak ehhez a cselekedethez és akik meg akarnak velünk szívből és lélekből születni, azok el tudják érni a spirituális feltárulást, korrekciót és a kiutat a száműzetésből.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.