Dr. Michael Laitman

A testünknek nincs kapcsolata a spirituális erőkkel

Kérdés:

Jelenleg Kabbala internet kurzuson veszek részt egy nyolcfős csoportban. Egy ott tanuló pár más Kabbala könyveket is tanulmányozott már. Úgy beszélnek a Szfirákról mint a testünk részeiről, amiknek fel kell ébredniük, és ez számomra összezavaró, mert úgy tanultuk, hogy a Szfirák az elérés szintjei.

Ki tudnád fejteni, hogy mik valójában a Szfirák, hogy tisztázzam ezt a csoportban? El akarom mondani ennek a párnak, hogy ne jöjjenek ezzel és zavarják össze a  többi tanulót más Kabbalista nézetekkel amik nem hitelesek. Említettek egy könyvet, amit Bahirnak neveztek, és azt mondták, hogy ez egy nagyon fontos a Kabbalában, de nem hallottam erről itt a Bnéj Baruchban. Szeretném velük megértetni, hogy autentikus Kabbala forrásokból tanulunk és nem minden egyes Kabbalista műből, ami a világon létezik.

Válaszom:

Ne figyelj azokra, akik azt mondják, hogy a testünk spirituális erők gyűjtőedénye. Ez minden hiba alapja. A Bahirt illetően, senki sem érti meg azt, és emiatt sokan olvassák ezt a könyvet. Jobb lenne, ha elkerülnéd ezeket az embereket.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.