Dr. Michael Laitman

Csak a szabadidőd számít a Kabbalában

Két kérdést kaptam a helyesen folytatott Kabbala tanulmányokkal kapcsolatban:

Kérdés: Hogyan tud valaki megfelelő időt szentelni a tanulmányainak, ha a negyvenes éveiben fedezi fel a Kabbalát és a legtöbb napját munkával tölti, hogy fenntartsa a családját, és a kevés szabadidejét a gyermekeivel és a párjával tölti? Nagyon nehéz ilyen napokon megállni és egy pár percet találni arra, hogy tanuljunk és a 40 órás munkahetet nehéz eltörölni vagy megváltoztatni.

Válaszom: Nem idő kérdése. Csak a szabadidőnk az ami számít, és hogy azt teljesen a korrekció jegyében használjuk fel.

Kérdés: Izraelben élek, de még nem beszélek vagy olvasok héberül. A barátom, aki egy Yeshivában tanul, azt mondta nekem, hogy ha megtanulok héberül sokkal több könyvhöz hozzá fogok férni a Kabbalával kapcsolatban, például Kook rabbi, vagy Nachman rabbi stb. műveihez. A beszélgetésünk végén azt mondta hogy úgy tűnik számára, hogy jó felfogásom van, és jó helyzetben vagyok hozzá, hogy megtanuljak héberül, de mivel én csak olyan könyveket olvasok, amik angolra vannak fordítva a Bnéj Baruch által sok lehetőségem van, de azok korlátozottak, mert csak Rabast és Baál HaSzulámot olvasok.

Igazán érzem ezeket a könyveket, titeket és a csoport elég nekem, de mit tegyek? Tehát az a kérdésem, hogy haladjak amennyire csak tudok azokkal a könyvekkel, amik le vannak fordítva angolra, vagy jobban és gyorsabban fogok tudni haladni, ha el tudom olvasni Kook rabbi és Nachman rabbi műveit is?

Válaszom: Amit most olvasol, az abszolút elég. Emellett folyamatosan nézz minket a Kabbala TV-n, a 66-os csatornán. Megkapod onnan az összes Fényt!

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.