Dr. Michael Laitman

Egy misztikus erő, vagy a fejlődés katalizátora?

Kérdés:

Mi a “Körbevevő Fény”? Az egy misztikus erő?

Válaszom:

A Körbevevő Fény, és a Felső Fény a közöttünk kapcsolatokban van jelen. Egyenlőre azonban nem érezzük ezt a kapcsolatot, épp ellenkezőleg elválasztva érezzük magunkat. Ez olyan, mintha aludnánk, vagy eszméletlenek lennénk, és nem érezzük korrigált állapotunkat. Én kapcsolatban vagyok másokkal, de nem vagyok ennek tudatában többé, mintha elájultam volna egy a fejemet ért nagy csapás miatt.

Ebben a pillanatban a Fény jelen van a közöttünk levő kapcsolaton belül. Minél inkább vágyom arra, hogy ismét visszanyerjem “elvesztett” kapcsolatomat a többiekkel, annál erősebb Fény kezd el hatni rám. Azaz a Fény olyan erős, mint az én vágyam.

Én állandóan azon a rendszeren belül vagyok, mely fel van töltve a Fénnyel, ahol mindenki egy egységgé kapcsolódik, de én nem érzékelem mindezt. És akkor elkezdek erőfeszítést tenni hogy visszatérjek a rendszerbe. A fizikai világban ha én szédültnek érzem magam, egészen az ájultság pontjáig, mindent megteszek, hogy felrázzam magam, és hogy fenntartsam magamat. Hasonló módon minden belső erőfeszítésemet arra koncentrálom, hogy visszanyerjem a spirituális világ érzékelését, és visszanyerjem a többiekkel való kapcsolat érzését.

A Fényt mely a korrigált állapotom elérésére irányuló vágyamnak megfelelően befolyásol engem, nevezzük Körbevevő Fénynek. Jelenleg én a Végtelen Világ Malhut-jában vagyok, teljesen ahhoz kapcsolódva. A probléma az, hogy 125 réteg, vagy lépcsőfoknyi “elvesztett eszmélettel” rendelkezem, ahhoz a valódi állapothoz viszonyítva, amelyben már eleve létezem.

Ez a vágy csak akkor hat rám, amikor én vissza akarom nyerni eszméletemet. Mi olyanok vagyunk, mint a kisgyerek, aki arról álmodik, hogy felnőtt legyen, és ennek a vágynak köszönhetően végre felnő.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.