Dr. Michael Laitman

A Zohár könyvének csodás ereje

Kérdés:

Nem teljesen tiszta, hogy működik a Reformáló Fény, vagy a különleges erő (Szegula), ami a Zohár könyvében van.

Válaszom:

Lehetetlen megérteni azt, ezért hívják azt „csodás minőségnek” (Szegula), vagy csodának. Ez akkor van, ha olyat használsz, ami nem valós.

Azt mondták nekem, „Ugorj fel és le tízszer és a villanykörte világítani fog a falon.” Nem ismerem a kapcsolatot egyik és a másik között, de eközben valaki egy érzékelőt helyezett a padlóra, ami meggyújtja a villanykörtét, ha tízszer felugrom. Nem ismerem azt, de kétségtelen hogy van kapcsolat a kettő között. Ez a kapcsolat el van előlem zárva, ezért hívják azt „Szegulának”.

A Szegula egy olyan törvény a természetben, amivel nem vagyok tisztában. Azok, akik tanulmányozták azt, azt mondják nekem, „Használd azt a következő módon és működésbe fogod hozni. Bár nem látod, hogyan, de mozgásba hozod.”

Baál HaSzulám azt mondja, hogy ha egy földönkívüli a bolygónkra jönne, és összehasonlítana egy emberi újszülöttet egy egynapos borjúval, arra gondolna, hogy a borjú felnő és Napóleon lesz, míg az emberi kisbaba egy szánalmas varanggyá válik. Mi más születhetne ebből a kiszolgáltatott teremtményből?

Mégis tudjuk, ha ezt a két teremtményt etetjük és mindent megadunk a számára, amire szüksége van, az egyik állattá nő fel, a másik pedig emberré. Ez egy csoda (Szegula). Bár hozzá vagyunk szokva, hogy látjuk ezt megtörténni, valójában ez egy csoda. Csak gondoljunk arra, hogy egy kisbaba hogyan ért meg hirtelen mindent, reagál és számos cselekedetet hajt végre. Napról napra új képességekkel rendelkezik, amik belőle fakadnak. De honnan jönnek ezek olyan hirtelen? Nem teszünk érte semmit, hát miért történik mégis meg?

Ez a jelenség teljesen szokásos, és egyszerűen megértjük, hogy a fejlődési folyamat így működik. Viszont lényegében ez a feltárulása az élet erejének, a spirituális erőnek, ami a teremtményben működik és ilyen módon kerül kifejezésre.

Ugyanez játszódik le a spirituális fejlődésünkben. A spiritualitás nincs valahol messze, de egy rendszer, ami éppen csak jobban el van zárva előlünk, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Viszont rövid idő alatt, az emberek elkezdik majd használni azt ugyanolyan módon, ahogy minden mást is, mert ez a természet törvénye.

A Kabbalisták azt mondják nekem, „Van egy erő a természetben, aminek a hatását magunkra tudjuk vonni. Hogyan? Vegyük kezünkbe a Zohár könyvét és kezdjük el olvasni. Minél többet olvassuk, annál erősebbé, okosabbá, és érzékenyebbé válunk, és a spiritualitás feltárul a számunkra. Miért? Mert ez a könyv megváltoztat minket.”

De megjegyezhetjük, „ De miért nem változtatnak meg engem a többi Kabbala könyvek?” Megváltoztatnak, de a többi könyv arra szolgál, hogy elrendezze a belső szándékunkat, tulajdonságainkat, és képességeinket. Azok pusztán megszervezik  a belső rendszered és fejlesztik azt, amíg a Zohár könyve egy különleges változást hoz el önmagadban, mert arra tudod használni, hogy a felső befolyást magadra vond. Ennek a könyvnek a hatását csodának hívjuk, mert elkezdesz felfogni, érezni és feltárni egy különböző rendszert magadon belül. Ezért egy új spirituális világ feltárulását segíti.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,655 seconds.