Dr. Michael Laitman

A spirituális mágia

Kérdés:

Úgy éljük az életünket, hogy reménykedünk, és sosem érzünk örömöt. Mi fog történni, amikor megkapjuk az adakozás tulajdonságát? Képesek leszünk akkor örömöt érezni?

Válaszom:

Amikor az egoista szándékot adakozóvá változtatjuk, az idő megszűnik létezni. A lényege annak, hogy eltűnik az, hogy a spiritualitásban nem létezik múlt, jelen, vagy jövő. Az adakozás tulajdonságában létezve, nem érdekel minket az ok és az okozat. Örülünk az adakozás cselekedetének, amiben találjuk magunkat, és nincs szükségünk semmi másra. A lehetőség, hogy adakozhatunk, a mi jutalmunk.

De nem törődünk a cselekedeteink eredményével? Egy lehetőség az adakozásra, az eredmény. Ebből az okból kifolyólag, az idő fogalma eltűnik, és minden abszolút pihenőállapotban van.

Az egoizmus a jövőt ígéri nekünk, amíg a spiritualitásban nincs jövő; minden a jelenben történik. A jövő csak úgy érződik, hogy ha feltárom a jelenlegi adakozási hiányosságaimat, csak ha többet szeretnék adakozni és törekszem rá. Én, mintha a kis Végtelen Világból egy nagy felé tartanék.

Ez is csak mágián keresztül lehetséges, egoista vágyakon keresztül, amik segítenek nekem. Ők feltárják számomra a helyzetem hiányosságait, az adakozásom tisztátalanságát.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.