Dr. Michael Laitman

Felnőni mindennapos csodát jelent

Kérdés:

Miért olyan fontos az olvasás sebessége a Zohár tanulása alatt, és miben különbözik ez más Kabbalista szövegektől?

Válaszom:

Miközben a Zohárt olvassuk, megpróbáljuk a helyes sebességet megválasztani, mert egy benyomást akarunk megkapni a szöveg általános olvasásából. Hasonló ez egy kisbabához, akihez beszélünk, de nem érti meg, hogy miről van szó. Ezzel ellentétben, mi egy olyan szöveget olvasunk, amit nem értünk; de még mindig megpróbálhatjuk kitalálni, hogy mit jelent minden egyes szó. Viszont egy gyermeknek nemcsak a szavak hiányoznak, de a cselekedetek is, amiket azok leírnak.

Ebben az esetben, mi az értelme egyáltalán beszélni hozzá? A tény az, hogy ha nem ezt tesszük vele, nem fog felnőni. És akkor beszélünk vele egy nyelven, amit nem ért meg, olyan dolgokról, amit nem ért meg, és egy olyan világról beszélünk neki, ami teljesen el van zárva tőle, de ha elmagyarázzuk neki, akkor elkezd dolgozni a gyerekben, és felébreszti a megértését és a reakciókat.

Kiderül, hogy a cselekedeteink a gyerekekkel a földi felneveléskor teljesen megegyeznek a Fény hatásával a spirituális felnevelődéskor. Más szavakkal, a Felső Fény nevelése teljesen természetes.

Amikor egy kisbaba elkezd megismételni dolgokat amit mondunk vagy teszünk, azt helytelenül mondja és teszi meg. Mégis megértjük, hogy így kell lennie, és ilyen módon növekedik. Ez pontosan olyan, ahogyan a spiritualitásban is fejlődünk. Ennélfogva engedni kell, hogy a Zohár könyve és a Fény hatással legyen ránk és mintázzon bennünket, ahogyan a Teremtővel tesz minket egyenlővé.

Ez a természetes útja az új világba való belépésnek. Nem vagyunk tudatában a folyamatnak, ami gyerekként történik velünk, mert érzelmeken és értelmen keresztül nevelnek minket a felnőttek, olyan nyelven, amit megértünk, miközben beolvasztjuk és felhalmozzuk a tudást.

Ezért olvassuk a Zohárt. Arra való tekintet nélkül, hogy mennyit értünk meg vagy érzünk belőle, egy csodálatos erőként dolgozik bennünk (Szegula). Ez ugyanaz a csodálatos erő, ami a fizikai életünk során működik bennünk, mikor felneveljük a gyermekeinket. Egy csodának tűnik számunkra, de teljesen természetes és  mindennapos dolog.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.