Dr. Michael Laitman

Oktatás a Kabbala fényében

Kérdés:

Nincs itt az ideje egy a Kabbala tudományának alapelvei szerint működő iskolát nyitni?

Válaszom:

Persze, szükséges egy olyan oktatási rendszert megteremteni, ami a Kabbala tudományának alapelvei szerint működik. Még az általános tantárgyakat is lehet a Kabbala fényében tanítani. Fizikát, kémiát, matematikát és más tantárgyakat is lehet nem egyszerűen ahogy vannak, a mi világunk kutatásaira alapozva tanítani, de a Felső Erő magyarázataival, ami alászáll a mi világunkba, ami megformálta ezt a világot és a törvényszerűségeit.

A Kabbala tudományának alapelvei segíthetnének tisztázni, hogyan fakad minden a Felső Gyökerekből. A biológiával meg lehetne magyarázni, hogy minden az élvezet vágyából fakad, és az anyag ennek a programnak megfelelően fejlődik, a mozdulatlan, növényi, állati és emberi szintekre. A fizikával tanulmányozni lehetne a vágyakat, ami az elemi részecskék és szilárd testek formájában öltenek testet. A csillagászattal és földrajzzal  meg lehetne magyarázni, hogy az asztronómia rendszere (a naprendszer és a Föld, stb) miért fejlődött ki. Az emberiség történelmének egészét le lehetne vezetni az ember alapvető vágyából, annak egoista fejlődésével, egészen a jövőbeli korrekcióig. A Kabbala tudománya alapvetést ad a világnézetünk minden aspektusának.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,158 seconds.