Dr. Michael Laitman

A létra használata, hogy megépítsük a lelkünket

Kérdés:

Mivel az a célunk, hogy magunkra vonzzuk a Körülölelő Fényt, amikor a Zohárt olvassuk, miért olvassuk azt Baál HaSzulám kommentárjával, és nem az eredeti Zohár szövegével?

Válaszom:

Először is, mivel a Zohárt arámi nyelven írták, Babilon ősi nyelvén, a modern olvasók nem tudják azt megérteni. Sőt mi több a Zohárt olyan stílusban írták, ami tele van allegóriákkal, és képekkel, amik fizikainak tűnnek számunkra. Képtelenek lennénk elvonatkoztatni a fizikai képektől, amikor a Zohárt olvassuk a Kabbalista Szulám kommentár nélkül. Ezért van az, hogy a Zohár és a Szulám kommentár szövegének kombinálásával Baál Ha Szulám bevezet minket a Zohár szerkezetének megfelelő megértésébe. Ezen keresztül már az egész szöveget a három vonalon keresztül tudjuk látni.

A háromvonalas megközelítésre szükség van. Még a Tóra is csak a három vonalon keresztül megközelíthető csak. Teljesen a három vonal szerint vették: Vennünk kell a két vonalat, amit fentről kapunk, a jobb és  bal vonalat, a vágyat és a Fényt, és megfelelően össze kell kötnünk őket. A lelkünket úgy építjük fel, hogy megfelelően kombináljuk a két vonalat.

Lehetetlen a Zohárt a Szulám kommentár nélkül tanulni. Ez a módszer, amit a Szulámnak neveznek (a Létra) akkor tárult fel és került a Zohárhoz hozzáadásra, amikor a mi generációnk eljött ahhoz a ponthoz, hogy készen állt a Kabbala tanulására. Ez a korrekció ideje. Ahogyan a globális krízis feltárul a lelkek között, teljes mértékben tudjuk használni már ezt a módszert.

A Szulám kommentár mellett kicsit módosítottunk a szövegen, néhány technikai részlettel jobban megközelíthetővé téve a modern olvasó számára. Ezért neveztük el úgy, hogy Zohár mindenkinek.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,726 seconds.