Dr. Michael Laitman

A Zohár az ágazatok nyelvén beszél

A Zohár, Sára élete fejezet (Chayei Sarah), 12. pont:” …Ezáltal a gonoszak ki vannak törölve Dumah könyvéből, mivel ő csak a középső vanlon keresztül végez számítást, ahol a gonosz nincsen benne foglalva. Ennél fogva ki is kívánná őket a halottak feltámasztásakor? A halottak feltámasztása alkalmával Matat angyal megkapja a temetők számításait Dumah-tól. De ki fogja azokat a gonoszakat kívánni, akik nincsenek Dumah által számításba véve a halottak feltámasztása érdekében?”

Kérdés:

Ez a szöveg zavaró, és félelmetes a személy számára olyan szavakkal, hogy “halott”, és “temető”. Mi a megfelelő módja annak, hogy ezeket a szavakat érzékeljük?

Válaszom:

Meg kell értsük, hogy a Zohár az ágazatok nyelvén beszél hozzánk, mint a legtöbb Kabbala könyv. A módszer nem csak tudást ad át, hanem ennél fontosabb módon benyomásokat közvetít számunkra. Mindez annak érdekében történik, hogy magunkra vonjuk a korrekció Fényét a spirituális világból, és ezéltal elérjük korrigált állapotunkat.

Mi nem fizikai testekről beszélünk a mi materiális világunkból, és nem is szabad megpróbálnunk “kezünket lábunkat” korrigálni, mi nem fizikai problémákat próbálunk meggyógyítani, melyeket normális doktoroknak kell kezelniük. Ehelyett a Zohár a lélek korrekciójáról beszél. Ennél fogva bár a Zohár ennek a világnak a szavait használja, azok mind spirituális jelenségeket írnak le, azaz azok belső erőinkre, és tulajdonságainkra utalnak.

Ezek azok a tulajdonságok, melyeket kutatni akarom. Mindezt azért teszem, hogy melyik részem “beteg”, mely részemet kell korrigálnom. Ezt teszem, és ehhez szükségem van arra, hogy vágyjak a korrekcióra. Ez a Zohár könyvének a célja.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,609 seconds.