Dr. Michael Laitman

A felismerés küszöbén

A Zohár, Sára élete fejezet (Chayei Sarah), 155. pont: …De az alsók nem képesek megszerezni a bal illuminációját, mielőtt az beöltözik a jobb vonal Hasszadim-jába.

Ezért van az, hogy Ézsau nagyon fáradt volt. Írva van: “Lásd én halálomon vagyok, mi hasznom származik az elsőszülöttségi jogomból?”

Ézsau meg akarta szerezni a Hochma Fényét önző vágyain (Kelim de Kabbala – megszerzés edényei) balül, és azt találta, hogy nem képes minderre. Hasonlóan egész életünket az élvezetek üldözésére fordítjuk, megpróbálva élvezeteket találni életünkben, de ahogy élvezetet érzünk, az azonnal elillan. És ez a ciklus ismétlődik egész életünk folyamán. Ennek a soha meg nem álló ciklusnak az ismétlése miatt vált Ézsau fáradttá, és mondta azt: “Nem vagyok képes a továbbiakban ezt folytatni. Mindez reménytelen, én belefáradtam ebbe. Készen állok arra, hogy Jákobbal egységre lépjek.”

Ma az egész emberiség ennek a felismerésnek a küszöbén áll. Ennek okán a Kabbala tudománya, Jákob módszere megjelenik előttünk. Ez a tudomány pontosan arról szól, hogyan építsük fel a középső vonalat, hogyan alkalmazzuk Jákob módszerét.

Mielőtt az emberiség elérte volna a kétségbeesésnek ezt az állapotát, nem volt szükség a Kabbala tudományára. De a szükséglet most nagyon is nyilvánvaló: mostantól a Tóra felfedhető, mivel a Tórát csak a középső vonalon – az önzőség korrigálásán keresztül lehet feltárni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.