Dr. Michael Laitman

A Kabbala Konvenció egy napjának értéke

Kérdés:

A legutóbbi konvención láttam néhány tanulót, akik rossz hangulatban voltak és irritáltak voltak. Miért? Ez azon emberek jele, akik gyölöletet éreznek a szeretet helyett?

Válaszom:

A Zohár azt mondja,  hogy amikor Simon rabbi tanítványai felkészültek a tanulásra, egymás iránti utálatukat elrejtették, és a szeretet útját keresték az utálat felett. Ez a szeretet az eredménye annak, amit a tanulástól vártak (lásd a Zohár „Ki Tissa” (amikor ezt teszed) fejezet 54. bekezdés és  „Aharei Mot”(halál után) 65.   bekezdés)  És valóban  a Kabbalista szövegek által tartalmazott csodálatos erő hozta meg nekik a szeretet a kezdeti természetes utálatuk felett. Ráadásul az utálat nem véletlenül jutott el hozzájuk,, hanem a komoly erőfeszítésű tanulásuk eredményeként

A Kabbala konvenció az egy nagyon jelentős esemény, ami azt eredményezi, hogy a személy sok állapoton megy keresztül. Az ember nem lehet mindig felmenő ágban, ahol az adakozást és a spirituális fejlődést minden földi dolog felett lévőnek tekint..

Emberek  nagy gyülekezete közös vágyukon keresztül erőteljes fényt vonz magához, és ez a Fény „felrázza” őket.  Ezért van az, hogy az emberek sok ellentétes állapoton mennek keresztül, szeretet és gyűlölet, megértés és összezavarodás, öröm, hogy szerencsére neked itt kell lenned, és a következő percben csodálkozol, hogy egyáltalán mit keresel itt. Ez a módja annak, ahogy a spirituális állapotok gyorsan feldolgozódnak bennünk.  Több állapoton mész keresztül a Konvenció egy napján, mint rendes életedben a tanuláskor egy fél év alatt.

Mindazonáltal, hogy a Konvenció alatti időt minél hatékonyabban használjuk ki, ezeken az állapotokon tudatosan és felkészülten kell keresztül menni.  Tehát minden attól függ, hogy a személy hogy készült fel  a konvencióra.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,946 seconds.