Dr. Michael Laitman

Ki figyeli a Teremtő valóságát?

Kérdés: Ki az a megfigyelő, aki a Teremtő valóságát figyeli?

Válaszom: Ez a megszerzés iránti vágy. A vágy a fejlődési szakaszának negyedik (Dalet) fázisában rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy magát olyan módon lássa, hogy különbözik a megszerzés iránti vágy kövületi, növényi és állati szintjeitől. Ezeken a szinteken a vágy csak saját magát érzi, és saját belső részeit érzékeli: a kövületi, növényi és állati természetet, és ennek a világnak az emberi lényét, magán belülről.

A megszerzés iránti vágy, mely a negyedik fázisba fejlődött rendelkezik egy másik résszel is, melyet úgy hívunk, hogy a “szívben található pont” – a “Teremtő részecskéje felülről”, amelyből ugyancsak képes megfigyelni. Ez a megfigyelési pont új, és ebből a pontból az úgy látja magát, mintha a Teremtő szemszögéből vizsgálna.

Csak az szükséges ennek a pontnak a látásához, hogy annak nagy fontosságot, állóképességet, és teret adjunk. Mindez azáltal történik, hogy ezt a pontot kiemeljük magunkból, és másokhoz “tapasztaljuk”.Ezek, a “mások” igazából, csak elképzelésünkben léteznek. A valóságban semmi sem létezik a emberen kívül. Azonban ez az, ahogy érzünk a törés eredményeképpen.

ford: HZS

lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.