Dr. Michael Laitman

A lélek belső és külső részei

Minden spirituális objektum belső és külső részekre van osztva, és ez a struktúra megmarad a spirituális létra mindegyik fokán. Ezentúl a belső részei a lépcsőfokoknak össze vannak kapcsolódva egymással, míg a külső részek ugyancsak összekapcsolódnak egymással. A belső vágyakat “eredetnek”, “léleknek”, “testnek” (Shoresh, Neshama, Guf) hívjuk, és mindegyik egymáson belül helyezkedik el. Emellett léteznek külső vágyak, melyeket “ruházatnak” (Levush) és “háznak, palotának” (Heichal) nevezünk. A felső spirituális objektum teste a fényt az alsó spirituális objektum eredetének adja át, amelyben ugyanígy megtalálhatóak a belső vágyak, “eredet, lélek, test”. Annak “ruházatai, és háza, palotája” kívül helyezkedik el, és nincs figyelembe véve. Mindez azért van, mert a vágyak nem képesek összekapcsolódni egymással, amennyiben nem rendelkeznek a szűrővel (Masach).

Csak a szűrő képes kapcsolatot teremteni. Ennél fogva a Második Megszorítástól (Tzimtzum Bet) kezdődően a számítások csakis a belső vágyakra vonatkozóan történnek, azaz, azokkal kapcsolatban, melyek egy szűrővel vannak letakarva. Végül is hogyan lenne valaki képes összekapcsolódni másokkal, ha nincsen az anti-egoisztukus szűrő hatása alatt?

A közös lélek széttörése után, mi olyanok vagyunk, mint a zsák dió, melynek együtt kell léteznie. A diók összeverődnek egymással, de semmi más kapcsolat nincsen közöttük. A személy megkapja a lehetőségét, hogy a többi lélekkel összekapcsolódjon abban a mértékben, melyben megszerzi a belső vágyakat. A Felső legkülső belső része összekapcsolódik az alsó legbelső belső részével a tulajdonságaik hasonlóságának mértékében.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.