Dr. Michael Laitman

A Felső Fény a ködön tör át

A Zohár tanulmányozása több lépcsőből áll. Azért, hogy a Fény hasson ránk, állandóan vissza kell térnünk a szöveghez. A Fény időrl időre végrehajtja a feladatát, és akkor a szöveget jabban kezdjük érteni.

A mi első belső reakciónk megjelöli a tanulás kezdetét, és ez képessé tesz minket a szöveg megértésére. Mindenesetre amikor a Zohar először olvassuk, az azért van hogy létrehozzuk a Kli (edény) megértésére való képességünket magunkban.

A Fény nem lép be, amikor először jön, csak létrehozza a vágyat a Fény iránt. Ez a vágy nem tekinthető önzőnek (gonosznak),mert még nem felfogható, miután nincs Kli a számára.Csak az ismétlée tekinthető ördöginek, és az ismétlés hoz létre egy benyomást. Ezért van, hogy most csak folyton olvasnunk kell , és csak később lesz valami, amiről beszélhetünk.  Hirtelen benyomások keletkeznek bennünk, és a Felső Fény áttör a ködön

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.