Dr. Michael Laitman

Az élet adójának felfedése

A Zohár, BeHukotai fejezet (Törvényeimben), 45. pont: “Soha többé nem átkozom meg a földet az ember számlájára”. “Soha többé” azt jelenti, hogy nem adok több adalékot a rágalmazóknak, hogy elpusztítság a világot, hanem csak annyit adok hozzá, amennyit a világ képes elviselni. Erről írva van, “és akkor még egy kicsit megfenyítelek titeket”, azaz annyit ad hozzá, amennyit a világ képes elviselni.

Ez leírja azt, ahogy előre haladunk. A teljes folyamat a Malchut Binához való felszállásából áll, és az azt követő leereszkedéséből. És utána ismét felemelkedik Binához, és visszaereszkedik megint. Mindezek a mozgások, ezek az oszcillációk adják meg nekünk az érzeteket.

Végül is mi nem vagyunk képesek valóságunkat a Malchutban vagy a Binában érzékelni, mi csak a kettejük kapcsolatán belül vagyunk képesek azt érzékelni. Valóságunkat az ő kapcsolatuk együtthatójaként érezzük, azaz a Malchutnak a Binában való beépülésében és a Binának a Malchutba való beépülésében.

Egyszerűbben kifejezve mi magunkat azzal a feltétellel érezzük, hogy mi a Malchut és a Bina között mozgunk. Amikor a közöttük levő kapcsolat megváltozik bennünk, akkor ez a változó viszonyulás Malchut és Bina között bennünk is változást okoz, és ezeket a változásokat érezzük életnek.

Ellenkezőleg amennyiben ez a viszonyulás változatlanná válik, vagy megáll, akkor azt halálként észlelnénk. Ebben az állapotban az összes érzékelés és a tulajdonságok fokozatossága megszűnik. Ennél fogva egyrészről mi az életet a Malchut Binába való beépülése folyamán valamint a Binának a Malchutba való beépülése folyamán érezzük, valamint a közöttük levő egyesülés által. Másrészről mindez nehéz és kellemetlen érzéseket ad nekünk, és a türelem hiányát. Azonban pontosan ez az a hely ahol az életet érezzük. Ennél fogva annak érdekében, hogy éljünk, a túlélésre vagyunk kényszerítve. Nem vagyunk képesek megválni az élettől, és ezért a mozgást választjuk.

A spiritualitásban ez a mozgás eléri azt az állapotot, amikor felfedezzük a Teremtőt. Ez az az állapot, ahonnan az élet származik számunkra, és mely mozgást, erőt adja, valamint a kapcsolatot Malchiut és Bina között, a Malchutnak a Binához való felemelkedésekor.

Amikor felfedezzük Ki teszi mindezt, Ki hozza létre ezeket a változásokat, és milyen céllal történnek meg ezek a változások, akkor ezek fölé a mozgások fölé emelkedünk, a bennünk lévő változások fölé, és összeolvadunk az Élet Adójával. És akkor elkezdjük magunkat nyugalomban érezni. Végül is akkor elkezdjük érezni, hogy mindez a mozgás szükségszerű a teremtéshez, és e mozgés nélkül a teremtés nem lenne képes érzékelni, érezni a Teremtőt.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.