Dr. Michael Laitman

Megvilágítjuk a teremtés titkos aktusát.

Kérdés:

Mi olyan speciális az ember erőfeszítésében? Mit változtat ez meg egy emberben?
Válaszom:

Nem az az erőfeszítés számit, ami a vágyunkban van, hanem az az erőfeszítés, amiben arra törekszünk, hogy megvilágítsuk a különbséget köztünk és a Fény között, a teremtés és a Teremtő között.

Azaz, az erőfeszítésünk a teremtésben lévő azon pontra irányul, ahol a különbség a „létezés „(Yesh Mi Yesh)  és a „nem  jelenlétből való létezés”  (Yesh Mi Ain)  között feltárható.

Mi állandóan megvilágítjuk a rést, ami kezdetben a Teremtő és a teremtmény között megjelent. Ezért van, hogy az erőfeszítés annak megvilágítására irányul, hogy Ő kicsoda és ki vagyok én? Ezért van az, hogy az erőfeszítésük

Ennek a folyamatnak ez a belső lényege.  Mindazonáltal ez számunkra kézzel foghatóbb tényeket jelenít meg,  mint például a Fényhez való eljutás, emelkedő szintek, vagy új érzetek vágyunk külsőbb formájában. De bennünk csak a Teremtő és a teremtmény közötti minőségi különbség, a teremtés egyetlen a teremtő által végrehajtott aktusa,  működik.  Ez aa a döntő titok, Hogy a létezés (Yesh) hogyan biztosítja a létezést a nem jelenlétből (Yesh Mi Ain).

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.