Dr. Michael Laitman

A Bina ereje köztünk lakozik

Kérdés:

Mi a kapcsolat a Malhut és a Bina összeolvasztása, és az egységre lépésünk között a Zohár könyvének segítségével?

Válaszom:

Ha egységre akarunk lépni egymással, hinnünk kell benne, hogy a Bina ereje, a Teremtő, HaVaYaH köztünk lakik. Minden a lelkek között tárul fel. Ezért van az, hogy az egységre lépésünk a személyes egoizmusunk felett történik, ami a Malhut és a Bina egységre lépését jelenti.

A Bina a Teremtő,  a Felső Anya (Ima Ilaa), A Felső Erő, ami közöttünk lakik. Ennélfogva nem tudunk egységre lépni egyedül. Csak ürességet, és sötétséget látunk így közöttünk, és megvalósíthatatlannak látjuk az egységet.

Viszont, ha tudomásul vesszük a Bina létezését, a Felső Fényt vagy a Teremtőt közöttünk, csak Őt tárjuk fel, Őt hívjuk, hogy egyesítsen minket. Ennek megfelelően a Teremtő csak akkor egyesít minket, ha a vágyainkban hasonlatosak leszünk Őhozzá- az erőhöz, ami a köztünk lévő üres teret kitölti és abban lakozik.

Azért, hogy feltárjuk a Teremtőt, olyan módszert adott nekünk, amivel „úszunk” Őbenne, mint száraz kenyér a húslevesen. Ki kell jönnöm magamból (az egoizmusomből), és vágynom kell rá, hogy kapcsolatba kerüljek Ővele, az adományozás tulajdonságával, ami megmutatja, hogy a Malhut kapcsolódni kezd a Binához.

Amikor készen vagyok rá, hogy kilépjek magamból, a Bina, a Teremtő vagy az Reformáló Fény ereje cselekszik rajtam, képessé tesz rá, hogy megtegyem. Ekkor tényleg ki tudok jönni magamból és elkezdek kapcsolódni a többiekhez. Ezt megtéve nem tudok közvetlenül hozzájuk kapcsolódni (ez lehetetlen), de megtudom ezt tenni a Fény, a Bina segítségével.

Hogyan? Kapcsolódok a Binához és a Bina ereje „visszajön” hozzám. Ez azt jelenti, hogy a Malhut elkezd érezni a Bina tulajdonságán belül, és elkezd az adományozás érdekében dolgozni. Addig a mértékig, amíg a Malhutnak ilyen ereje van, elkezdem mások erejét érezni.

A Binához fordulásom és az adományozás tulajdonságának megszerzése tőle olyan névre hallgat, hogy „félelemből történő megbánás”. A magamból való kitérés a korrigált Malhuttal és elkezdeni a többiekkel dolgozni olyan névre hallgat, hogy „szeretetből történő megbánás”.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.