Dr. Michael Laitman

A Kabbala tudományának lényege – egy szinopszis

A Kabbala tudománya arra hivatott, hogy a Felső Erők alászálljanak, és a Felső Irányító Erő (a Teremtő) feltáruljon az embereknek.

A részleges törvény: A Felső Erő teljes feltárulása előtt az emberek felé, az egész emberiségből néhány kiválasztott egyén lesz elérni ezt az állapotot.

Az általánosság törvénye: A fejlődés végén az egész emberiségnek fel kell tárnia a Felső Irányító Erőt, és teljesen meg kell szereznie azt. A Teremtő útjainak megszerzését tanulva, a Kabbala feltérképezi „a világok lesüllyedésének rendjét” felülről lefelé, ami a Végtelen Világból ebbe a világba történik, ahogyan a „Felső Erő megszerzése” lentről felfelé, azokon a lépcsőfokokon felmászva, amit a világok alászállása formázott.

Az Irányító Erő megszerzése fokozatos, és az érzéseinken belül érezzük őket, az egoizmusunk korrekciójától függően. A Felső Erőt fokozatosan kell megszerezni, azoknak a törvényeknek megfelelően, amit az alászállás felülről alapozott meg.

A Kabbala azt a világot tanulmányozza, amit nem tudunk érezni. A Kabbala először érzi ezt a világot, aztán értelmezi azt. Azok, akik nem érzik a Felső Világot, azt gondolják, hogy a Kabbala valami elvont dolgot, valami valóságtól elrugaszkodott dolgot tanulmányoz. De pont ennek az ellentéte igaz: a Kabbala csak a valós, megszerezhető valóságot írja le.

Minden felülről lefelé tárul fel párhuzamos világokban és ezek a világok csak az anyagukban, a vágy minőségében különböznek. Viszont a tárgyak és a formák ugyanazok, mint egy pecsét lenyomatai. A Felső Világok minden részlete (gyökerek) a mi világunkban tükröződik (ágak). A gyökér mindenben irányítja az ágát.

Az ágak nyelve: Az ágak nyelvét Kabbalisták hozták létre, az evilágunk minden ágának kapcsolataira alapozva a Felső Világbeli gyökeréhez. Viszont ezt a nyelvet csak az tudja megérteni, aki érzi a gyökeret. A vágy, hogy elérjük a Felső Erőt azt okozza, hogy a Fény a gyökértől az ágig ragyog, és korrigálja az ágat a gyökér szintjéig.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,184 seconds.