Dr. Michael Laitman

A kreatív szeretet felfelé és lefelé

A korrekció folyamata felfelé és lefelé történik. Először  Malchut felnő Binához és beleillesztődik, igy aztán Bina megtudja, hogy Malchut mit akar. Miután eléri Binát , Malchut átveszi Bina erejét, majd lesüllyed. Ennél a pontnál Bina már hordozza Malchut egy részét.

Mindössze négy rész van: tiszta Bina, tiszta Malchut, Malchut beillesztése a Binába, Bina beillesztése Malchutba. Egymásba való illeszkedésük létrehoz valamit, amit úgy hívunk, hogy „szeretet”  Most, miután Malchut és Bina elsajátítják egymás tulajdonságait, és elkezdik megérteni egymást, a korrekció folyamata lehetővé válik. Nem csak Malchut csatlakozik  Binához és tanul tőle, ezáltal korrigálva  Galgalta ve Eynaim adakozási vágyait, hanem képes arra is, hogy használja az erőt, amit Binától sajátított el, hogy visszasüllyedjen eredeti helyére, és korrigálja AHPjét (Awzen, Hotem, and Peh). Ez a fel le való ingázás lépésről lépésre teljesíti a korrekciós folyamatot, minden alkalommal egy új szintre jutva.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,157 seconds.