Dr. Michael Laitman

Egy inkubátor a lélek fejlődésének meggyorsítására

A „Nemzet” cimű cikkében Baal HaSulam azt írja , hogy az ember abban különbözik az állattól, hogy az állat teljesen a természettől függ. Az állatok nem tudják a természetet magukhoz adaptálni. Ezzel szemben az emberi lények fel vannak ruházva a gondolkodás hatalmával, és anélkül, hogy a természettől függenének, például ahelyett, hogy arra várnának, hogy a csirke költsön ki egy tojást, egy inkubátorban elvégezhetik a tojás  kiköltését.

Hasonlóképp egy személy mindig törekszik arra, hogy javítsa a helyzetét, nem helyezve magát a természet csapásainak az útjába. Egy személy igyekszik megtalálni a legkényelmesebb eszközt arra, hogy a célját a legkisebb erőfeszítés nélkül elérje, és eredményre jusson amilyen gyorsan csak lehet, a lehető legkevesebb szenvedéssel.

Az emberek számára, akik a spiritualitás céljának elérésére törekednek, a Kabbala tudománya úgy működik , mint egy inkubátor, segítve minket, hogy felgyorsítsuk a spirituális fejlődést, ahelyett, hogy arra várnánk, hogy ez normál természetes úton megtörténjen,  ami hosszadalmas is, meg fájdalmas is.  Spirituális fejlődésünk célja, hogy felnöveljünk egy független (szabad) érzést a Teremtő ekvivalenciájához. Az emberek számára az inkubátornak több rétegűnek kell lennie, úgy hogy minden ember megtalálja a helyét benne, és hogy úgy érezze, hogy a gondoskodó mamája kezében van. Akkor jótékony „táplálásban részesül, ami fokozatosan fejleszteni és növelni fogja őt.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,171 seconds.