Dr. Michael Laitman

A „játék” szabályai

Kérdés:

Mik azok a szabályok, amelyek szerint a Teremtő játszik egy személlyel, hogy elvezesse a spiritualitáshoz?

Válaszom:

A „játéknak” az az egyetlen szabálya, hogy a Teremtőnek egy egyedülálló célja van , hogy közelebb vigyen minket Magához. Ebben a „játékbaan a Teremtő bemutat minden körülményt, aminek az a célja, hogy közelebb vigyen minket Hozzá

A Teremtő célzatosan növeli egoista vágyainkat. Ennél a pontnál kegyetlennek, zavarónak és kőszívűnek kezdjük érezni magunkat. Úgy érezzük, hogy az egész világ ellenünk van,  hogy mindenki köröttünk gyűlöl minket, és utunkba akar állni. Fáradtnak érezzük magunkat, megtévesztettnek, sőt betegnek.  Más szóval, egy csomó „akadályt”, amelyek mind külső, mind belső természetűek kell legyőzni. De lényegében ezek az akadályok hozzáadódnak az egoista vágyakhoz, mi egyszerűen további vágyakat kapunk, hogy örömben részesüljünk magunk számára, amivel további alkalmakat kapunk arra, hogy közelebb kerüljünk a Teremtőhöz..

Általában ezek az alkalmak úgy jönnek,  hogy nem várt komplikációkat és problémákat hoznak.  Tipikusan megmagyarázhatatlan félelem kíséri őket. Megijedünk a körülöttünk lévő emberektől és/vagy a hatóságoktól. A Teremtő fel van készülve ezekre a szituációkra és jelenetekre, amelyek, úgy néz ki, a világ tartományát alkotják. Az emberek úgy interpretálják ezeket a szituációkat, mint a gyerekek, akik félnek az egész köröttük lévő világtól. Ilyen körülmények között, kritikus dolog használni a könyveket, leckéket a környezetünket és a csoportot, hogy megerősítsük magunkat.

Egy gondolatot észben kell tartanunk. „ Nincs más Rajta kívül”. És Ő jó és jót tesz. Kihívás, kezelni ezt a gondolatot. A Teremtő játéka messze túl ravasz és ügyes ahhoz, hogy „kijátszuk” Őt. Tudja, hogyan zavarjon össze bennünket a mi szintünkön oly mértékben ahhoz, hogy egy csomó erőfeszítést kell alkalmaznunk ahhoz, hogy az utunkon maradjunk, és hogy megszabadítsuk magunkat minden olyan gondolattól, ami bármilyen más erőt képvisel Magán kívül a világon.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,607 seconds.