Dr. Michael Laitman

A Pesach egyedisége a Hit Fénye

A spirituális gyökerek hatást is gyakorolnak az anyagi ágaikra. Mindent a Fény erői terjesztésének rendje határoz meg, amik hatást gyakorolnak az anyagunkra, a vágyra, hogy élvezetet kapjunk. Van egy különleges szakaszosság és okság ezen Fények hatásaiban.

Van egy olyan szerkezetük, ami mindent az Acilut világának fejéből irányít. Onnan, az Arih Anpinból, az Aba ve Imából, a YESHSUT-ból és a ZON-ból, amik különleges kapcsolatban állnak egymással, olyan változásokat kapunk, amit úgy hívunk: év, hónap, hét, nap, perc, éjjel, és még sok különféle belső állapot. Minőségekről van szó, és minőségek kombinációiról, amik nagy hatással vannak a világra.

Ha egy személy szeretné összekötni önmagát a spirituális gyökérrel, és a Felső Fény nagyobb befolyására szert tenni, azért hogy közelebb kerüljön, használnia kell a fenti különleges hatások ilyen periódusait. Ha valaki spirituálisan emelkedni szeretne, akkor az ilyen periódusok alatt a mi világunkban, amit ünnepnek hívnak, egységre kell lépnie a szándékokkal, amik ilyen hatásokra vonatkoznak.

ARI könyvében, a Szándék kapuiban, elmagyarázza, hogyan kell valakinek a világunk ilyen különleges hatás-szakaszai alatt cselekednie, mint amilyen a Rós Hasána, a Sukkot, a Pészah (Húsvét), Shavuot, stb. Ha a Pészahról beszélünk, akkor a legjelentősebb karaktere az ünnepnek a Hasszadim Fénye. Amikor az ember először kapja meg a Hasszadim Fényét az életében, elnyeri az adományozás tulajdonságát és az egója fölé emelkedik.

Ennélfogva kifizetődő számunkra, hogy többet gondoljunk a Felső Fényre, ami ilyenkor nagyobb erőfel emel minket az egoizmusunk fölé, és tart minket fölötte, az adományozás tulajdonságában. Következésképpen, képesek leszünk tovább haladni és érezni a spirituális világot minden részletében.

Így töltsük a Pészah napjait azzal, hogy egység jöjjön létre köztünk és a Felső Fény között, ami mindegyikünket a személyes egoizmusunk fölé emeli. Legyen ez a szándékunk az ünnep alatt.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,678 seconds.