Dr. Michael Laitman

Életelixir vagy halálos méreg

A második templom lerombolása után ( a Neshama szinjének szeretete és az adakozás tulajdonságának lerombolása után), az emberek abbahagyták a spiritualitás érzését (az adakozás tulajdonságának érzését),  Aztán ahelyett, hogy az adakozás és szeretet akcióit (parancsolatokat) hajtanánk végre, ami nekik maradt azok a korporális hagyományok, a spirituális akciók kópiái.  A második Templom lerombolásától kezdve , az emberek ennek a tradíciónak a követését folytatták.

A Kabbalisták, akik a vezetők voltak ezen  generációkon keresztül, támogatták ennek a tradíciónak és népi szokásoknak a követését.  Fokozatosan, ahogy az egoizmus nőtt, és ott volt a generációk süllyedése is , az emberek elvesztették a kapcsolat megértését  a vágyott spirituális végrehajtás és a tradíciók között. Csak egyszerű mechanikus akciókat hajtottak végre, azt gondolva, hogy ez az, amit a Teremtő kíván az emberektől. Meg volt ígérve nekik jutalom ezen a világon és a más világon.

Meg van írva a Talmudban, hogy ha nincs kapcsolat a korporeális és a spirituális világ között, a korporeális akciók életellenesek és megölik az embert. A korporeális akciók, amelyek nincsenek összekötve a spiritualitással eltávolítják az embert még jobban a spiritualitástól és a Teremtőtől, mert kielégítik a személyt.  Az is meg van írva a Talmudban, hogy a Teremtő nem törődik azzal, hogy egy állatot hogyan ölünk meg, (akár a rituálé szabályai szerint történik, akár nem), miután a parancsolatok úgy vannak adva az embernek, hogy ki legyen korrigálva általuk..

Ha egy személy elmerül a materiális akciói és spirituális gyökereinek kapcsolata  között, akkor amikor végre hajtja ezt az akciót, emlékezteti magát a spiritualitásra, és ebben az esetben kifizetődik neki, végrehajtani őket. Mindazonáltal, ha ez a kapcsolat nincs ott, akkor a mechanikus akciók végrehajtása eltávolítja a személyt a spirituális fejlődéstől, mert őt kielégítik a korporeális akciók, a „parancsolatok”, és nem érzi, hogy bármi is hiányzik neki.

A spiritualitással való kapcsolat nélkül, a Tóra halálos méreg lesz a személy számára. Ahelyett, hogy szeretné felebarátját, úgy fogja érezni, hogy ő tökéletes, és gőgös lesz másokkal szemben,  azt gondolva, hogy mindenki neki tartozik, és ez a spirituális halál mérge..

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.