Dr. Michael Laitman

Menekülés magad elől másba

Mit jelent elmenekülni magunk elől, a mi Egyiptomunkból?

Mindent megragadok, amit vinni tudok és futok hogy elrejtőzzem. De hol az az ott, ahová futni lehet, ha merő Egyiptomi sötétség vesz körül engem? Be vagyok zárva a vágyamba, és hova tudok azelől futni? Végül is másom sincs.

Talán képtelen vagyok ezt egyedül megtenni, de vágynom kell rá. Egyébként nincs esélyünk túlélni. Egy ember fogja az összes Egyiptomi edényt, és elfut Egyiptomból, éjjel, a sötétben. Hová tud futni, ha csak sötétség veszi körül? A következő állapot szintén sötét, de közelebb érzi a szabadulásához.

Akkor is, ha gyűlölök másokat most, és nem vagyok hozzájuk kapcsolódva, még akkor is tudom, hogy a következő szint fejlettebb. Más szavakkal, kijövök a vágyaimból a szomszédom vágyaiba amennyire csak tudok. Egyszerűen elfutok. Viszont ekkor nem látok bennük Fényt. Meg kell mutatnom mennyire vagyok készen, hogy előjöjjek a sötétség ellenére.

Elérem a Végső tengert (a Vörös tengert), és kész vagyok beleugrani, mivel nem ragyog rám semmi mögöttem, és képtelen vagyok az egóm alatt maradni tovább. Kész vagyok megölni azt, hogy bejussak a közös vágyak közé, a szomszédom vágyai közé.

Annak ellenére, hogy nem kapok meg magamnak semmit ott, látom, hogy a következő állapot ott van, ami spirituális. Az ember megérti, hogy más emberek külső vágyai magasabb fokozatot jelentenek az ember saját, belső vágyainál.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,610 seconds.