Dr. Michael Laitman

A Felső Fény halászhálója

Mit készítettek elő számunkra a múlt Kabbalistái? Felépítettek egy rendszert ,ami összeköti az összes törött lelket a Végtelen Fényével. Egy hálóban csatlakoztatták össze a lelküket, ami halászhálóra emlékeztet. Ezen keresztül érkezik hozzánk a Fény, az alacsonyabb szintekre ereszkedve.

Ha a Zohár olvasásával magunkra vonjuk a Végtelen Fényt, az leereszkedik ránk. A múlt nagy Kabbalistái nélkül ez a Fényháló, amihez csatlakozni tudunk, nem létezne. Csak egy egyszerű elvont Felső Fény lenne.

Viszont a Kabbalisták korrekciókat hajtottak végre, azzal, hogy megteremtették ezt a hálót a lelkeik között. Ezen a módon felépítették a Fény legyengítésének és használatának teljes rendszerét, ahogyan alászáll felénk, fokról fokra, generációról generációra. Ez a lelkünk számára befogadhatóvá teszi a Fényt.

Úgy tudjuk segíteni a múlt Kabbalistáit, hogy megemeljük az imánkat, a MAN-t, a vágyunkat, amire válaszul a reformáló Körülölelő Fény (Or Makif) érkezik ránk Fentről.  Az ima a gonosz felismerésének eredményeképpen jelenik meg, ahogyan mondva van „megteremtettem a gonosz hajlamot, és a Tórát (a Fényt) annak korrigálásaként.”

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,609 seconds.