Dr. Michael Laitman

Amikor a béke beáll

Minden állapotban két vonal van: a Teremtő és a teremtmény, vagy másként az adakozás és  a kapás. Ez a két vonal ellentéte egymásnak, abszolúte nem található kapcsolat közöttük. Továbbá minél jobban megyünk előre, ezek a vonalak annál jobban szétágaznak, a  középső vonal, amely közöttük halad, az nem kimondottan egy csatlakozási pont.  A két vonal minden módon lefelé megy, amíg a középső vonal felettünk kezdődik a felső fokozatban.

Soha nem leszek képes egyesíteni ezt a két vonalat jelen állapotomban, csak ha kapcsolódom a Felső Lényhez, azáltal, hogy eltörlöm magamat előtte, és felemelkedem a következő fokozatra. Ha már ott vagyok, a két vonal, amit az előző fokozatomban éreztem, egyesülnek. Többé nem ellentettei egymásnak, még akkor sem ha azelőtt ellenkező oldalon voltak.

A középső vonal mindig a másik kettő fölött van., és elérjük őt a felső okra kerülve, — ez a definíciója a „következő foknak”. És akkor az ellentmondás eltűnik.

Ezt az ellentmondást mi célzatosan kaptuk.  Mivel képtelenek vagyunk foglalkozni velük, az ellentmondások felfelé menetelre sarkallnak minket.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.