Dr. Michael Laitman

Egy év néhány percben

Kérdés:

A spirituális világban a nap, a hónap, az év nem részei a naptári napjainknak.  Hogyan utasíthatom vissza az egoista vágyakat, ha a hét nap  évekig tarthat a mi naptári időnkhöz képest?

Válaszom:

A világunkban a szabályos asztronomiai naptár szerint élünk, ami megfelel a Föld a Hold és a Nap forgásának. Ez határozza meg az egész életünket

Kaballisták másrészt elmondják nekünk, hogy mi történik az emberen „belül ”az öntudatunkkal és világtudatunkkal.  Egy spirituális  év, hét vagy nap semmi módon nics kapcsolatban az asztronómiai idővel . Egy személy kitölthet egy spirituális évet néhány perc alatt, vagy úgy , hogy Shabbatban(Szombat)  van, szimbolizálva a korrekció végét a hét közepén. A Húsvét, amikor az ember kijön Egyiptomból, történhet meg vele bármikor.

Ott vannak a spirituális gyökerek, és ott vannak a konzekvenciáik, a materiális elágazások tükröződnek a természetben történő folyamatokban. Írva van: “Izrael a csillagok és a sors jele fölött van”  A személy, amelyik  a Teremtő felé (Isra-El azt jelenti héberül egyenesen a Teremtő felé) törekszik  az mindezen megfontolások felett áll a spirituális fejlődésében. Azért van az, hogy az asztronomiai naptárral való minden kapcsolat nélkül megy ő előre.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.