Dr. Michael Laitman

A spirituális születés módszere

Hogyan érhetjük el az öröklétet és a tökéletességet? Ez a forma ekvivalenciájának törvényével érhető el. Ha Fény és a vágy ellentétei egymásnak, akkor a Fény annullálja a vágyat. Mindazonáltal, ha egyenlőek, támogatják egymást, és mi érezzük, hogy mindkettő létezik. Ez az, amit örök életnek hívunk. Ezt elérni, ez pontosan a célja a Kabbala tudományának .

Azért , hogy elérjük ezt az állapotot, ami hasonló a Teremtőhöz, ahhoz a képességhez, hogy örökké éljünk és  az igaz valóságot felfogjuk, alá kell vetnünk magunkat egy korrekciós folyamatnak. Mindezek a korrekciók azért jelennek meg, hogy vágyat ébresszenek a Fényhez hasonló élvezet megkapására, és hogy elkezdjük megfigyelni a formák ekvivalenciájának törvényét.

Ebben van a teljes korrekció. Mi vagy ellentétben vagyunk a Teremtővel, ahogy eredetileg meg lettünk teremtve, vagy fokozatosan elérjük az ekvivalenciát Vele. Ebben a pillanatban mi megszületünk a spirituális világra.

A korrekció ezen módszerét hívjuk a Kabbala tudományának. (héberül a „Kabbala” kapást jelent. Ez annak a tudománya , hogy megkapjuk a Fényt a vágyban, úgy hogy nem fog eltűnni és mi igaznak fogjuk érezni magunkat, az örökké tartó valóságban. Valóban ez a bőlcsesség nagyszerű és egyáltalán nem  egyszerű.  Mi tényleg nem értjük, hogy ezt hogyan lehet elérni. És bár nem realizáljuk ezt, ez a mi legbelső vágyunk ás létezésünk célja. Tudat alatt mi mindig keressük őt.

Van egy fázis, amikor mi először létesítünk kapcsolatot a Fénnyel, és felfogjuk őt a vágyunkban. A Fény  velünk marad, és elkezdjük az életet öröknek érezni, nem bomlik fel a Fénnyel bennünk.  Ezt a fázist vagy másképpen a spirituális születést az Egyiptomból való kivonulásnak hívjuk

Ezt megelőzően az Egyiptomi kivonulásban kell maradnunk, a spirituális születés vagy újjászületés előkészítő fázisában. Ezért fordítunk annyi figyelmet a fázisok tanulmányozására, aminek alá kell vetnünk magunkat az Egyiptomi kivonulás idején. Realizálni akarjuk kivonulásunkat amilyen hamar csak lehet, felhasználva minden eszközt, amit a Kabbalisták készítettek számunkra a történelem folyamán.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.