Dr. Michael Laitman

Felkészültél a rohanásra?

Mi azon dolgozunk és felkészülünk arra, hogy felemelkedjünk a spirituális fokra, de ehhez csak erőfeszítéseket tehetünk, semmi mást. Az akciót magát a Fény hajtja végre. Egy személynek nincs ereje ahhoz, hogy saját magát felemelje. Nem tudja magát a hajánál fogva megragadni és kirántani az egoista pocsolyából.

Munkánk egészének eredményét úgy hívjuk, hogy „feldolgozva és megtalálva”, ami a Felső Fény számára hat. Az Egyiptomból való kivonulás Felső felügyelet alatt történt, a nagyszerű Fény  a GAR de Hochma kinyilatkozásának megfelelően.

A Fény feltárult, de nincs rajta a Hassadim ruhája, és ezért nem tudjuk felfogni a Fényt. Ezt úgy hívjuk, hogy Egyiptomi sötétség, éjszaka és nem nappal, és ahelyett hogy felemelkedjünk a spirituális fok által, ez egy rohanás, egy szökkenés segítségével történik. Pesach (zsidó húsvét) az átugrás (Pesach) szóból jön.

Ez a felemelkedés a személlyel, mint egy impulzus történik: az időn, mozgáson, téren és minden emberi megítélésen kívül. Minden esetre minden a Felső befolyás erejével történik. Ezért nekünk mindig felkészülve kell lennünk erre a kimenetelre.

Ez hirtelen történik, nagy sietve. Egy pillanattal azelőtt, amikor az ember képtelen elképzelni azt az állapotot, amikor éppen az Egyiptomból való kivonulás előtt áll, ez éppen most készül megtörténni. Ez teljesen nem tervezett módon történik  És ami az átmenetet illeti, írva van, hogy amikor a  Teremtő ezt teszi velünk, ez olyan , mintha álomban történne.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.