Dr. Michael Laitman

A személyes elérés az egyetlen bizonyíték

Egy ember sötétségben vándorol, nem tudva, hogy mit tegyen, és vágyva arra, hogy spirituálisan felemelkedjen, és a megszerzésből az adományozásba menjen át. Az első feltárulás – a Mahszom átlépése és a Fény megkapása – előtt nincs rá példája, hogy ez hogyan történik. Miután ez megtörténik, a saját tapasztalata megengedi számára, hogy egy új világot érzékeljen, mintsem, hogy más szavaiban megbízzon. Mégis, ameddig a személy fel nem tárja a helyes spirituális vágyat (Kli) önmagán belül, és közvetlenül nem lép kapcsolatba a Fénnyel, lehetetlen számára bármit is bebizonyítani.

A Kabbalista bölcselet nem fog befolyásolni egy olyan embert, akinek nincs saját spirituális tapasztalata. Ő az alapoktól kezd. Olyasmivel foglalkozik, ami a természetén felüli és a halál határmezsgyéin túl létezik.

Amíg még élünk, fel kell emelkedni egy olyan létezésre, ami a halál felett létezik, amit úgy hívnak „az eljövendő világ”. Semmi sem helyettesítheti ezt az elérést, vagy tudja ezt bebizonyítani nekünk. Ahhoz, hogy elérjük ezt a feltárulást, korrigálnunk kell a vágyainkat, és „megszerezni a spirituális „látást”, a Hohma Fényét, ami a megszerzésvágyunkba öltözik. Ez az egyetlen bizonyíték, amit megkaphatunk, Éppen most, az egyetlen „igazolás” a Kabbala tanulására annak a hite, hogy a Körülölelő Fény korrigál bennünket.

Reméljük, hogy találtunk egy gyógyszert, ami el tudja nekünk hozni a Fényt és meg tud változtatni minket. Úgy működik, mint egy csodás erő (Segula) ami az autentikus Kabbala könyvekben koncentrálódik. Ezek a könyvek eszközül szolgálnak, hogy egy olyan magasztos állapotot érjünk el, amit egyedül nem tudunk megközelíteni, és a Fény hatását magunkra vonjuk onnan.

Írva van: „Megteremtettem a gonosz hajlamot és a Tórát, hogy korrigálja azt, mert a Fény benne reformál.” Az egész tanulási folyamatunk ennek a mondatnak a megvalósításáról szól. Arra törekszünk, hogy megváltoztassuk önmagunkat, és új életet kezdjünk érzékelni, egy új dimenziót a korrigált vágyainkon belül.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,637 seconds.