Dr. Michael Laitman

A végső feltárulás előtt

Izrael nemzete Babilonból ered, ahol Ábrahám feltárta a természet Felső erejét, és elkezdte terjeszteni a Teremtőről való tudást, a teremtés célját, és az ember és a közösség célját. Mindezt azét tette, hogy lehetővé tegye számunkra a mi világunk fölé emelkedést, ahelyett, hogy mindannyian állatok lennénk és pusztán csak élnénk és meghalnánk mindig egymás után.

Ábrahám felfedezte, hogyan emelkedjen efölé a világ fölé, és a halandó állati test életciklusai fölé. Elérte a Felső, spirituális dimenziót, ami az egész állati élet felett áll. Ábrahám ekkor elkezdte terjeszteni ezt Babilon minden lakója számára, emberek ezreit összegyűjtve maga körül. A csoportot, amit gyűjtött, úgy hívták, „Ábrahám háza”.

Ez a csoport hosszú úton ment keresztül, ameddig az lett a neve, hogy „Izrael nemzete”. Ez nem egy hagyományos nemzet, mint a többi nemzet a világon, akik természetes módon lépnek egységre. „Izrael nemzetéhez” minden személy csatlakozhat, aki egységre szeretne lépni a Teremtő – az adományozás és szeretet erejének feltárásához.

Ennélfogva ez a csoport (vagy nemzet) egy lehet két állapotban: kivonulásban, ami akkor történik, amikor egységre akarnak lépni, de még nem érték el; és megváltásban, ami akkor van, amikor elérik az egységet. Elérnek egy olyan állapotot, hogy egy emberek egy szívvel a kölcsönös garancián keresztül (Arvut). Így feltárják a Teremtőt önmagukban (a héberben a Teremtőt úgy hívják, hogy Bore – ami a Bo – jöjj és Re –tárj fel szóból ered). Ők szeretnének felemelkedni a létrán, nagyobb és nagyobb egységet elérve, és nagyobb adományozást elérve, ameddig elérik az ego Végső Korrekcióját, és azzá alakítva, hogy szeresd a felebarátodat. Ez az összeolvadás, Dvekut állapota.

Végül is, az egész emberiségnek csatlakoznia kell ehhez a csoporthoz, és velük együtt a Teremtőhöz is csatlakozni. Ma mi már négy kivonuláson és három megváltáson mentünk keresztül. Most a végső megváltás előtt állunk, ami a Teremtő végső, teljes feltárulását jelenti, a világ minden embere számára.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,165 seconds.