Dr. Michael Laitman

Minden relatív, a száműzetés és a megváltás is

Száműzetés és megváltás relatív dolgok, attól függően, hogy az ember honnan kerül ide, és hova megy. Érezhetem, hogy száműzetésben vagyok,elzárva a spiritualitástól, csak azt érzem, hogy van spirituális világ, de én el vgyok zárva tőle. Mindazonáltal ha nem érzem azt, hogy mitől vagyok elzárva, Hakkor ezt nem hívhaton száműzetésnek, mert hát mitől menekülök?

A spiritualitás szempontjából a babilóniai szűműzetés magasabb szintű volt, mint az Egyiptomból való kivonulás állapota.. Mégis ezt is száműzetésnek hívjuk, annyi szenvedést okozott.

Mikor van az, hogy sajnálom, hogy lekerültem spirituális fokról? Pontosan akkkor, amikor kilépek a spiritualitásból, hagan másképp értékelném.  Mikor sajnálom, hogy leléptem arról az állapotról, ahol szetretet volt, adakozás és korrekt kapcsolatok és Teremtőhöz való hasonlóság, a másokkal való szeretetben? Ez akkor van, amikor birtoklom ezeket a tuljdonságokat, és látom, hogy ez nem elég, nem kielégítő.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,652 seconds.