Dr. Michael Laitman

Spirituális szótár megszerzése

Kérdés:

Miért olyan fontos a Kabbalában tudni a kifejezések jelentését? Mi ennek a haszna? Végül is, látjuk, hogy egy embernek hosszú ideig tanulnia kell, hogy felfogja, hogy a látszólag ismerős szavaknak egy teljesen különböző jelentése van. Ez nagyon nehéz egy kezdő számára.

Válaszom:

Csak tudni is a nagyon fontos a teljesen eltérő jelentését az ismerős szavaknak, ahogyan átmegyünk ebből a testi szótárból a spirituálisba. A szavak valóban ismerősek: „Nap, Hold, Föld, férfi, emberi testrészek, állatok, szörnyek, család, párosodás (Zivug), csók, ölelés” – az összes ilyen szava az evilágnak (a megszerzés vágyának) olyan, amit a spirituális világban (az adományozás vágyában) használunk. Különböző jelentést és magyarázatot kap mindegyik szó.

Baál HaSzulám a Tíz Szfira tanulmányában írja, a „Belső tükörkép” fejezetben, hogy át kell mennünk a spirituális meghatározásokból és jelentésekből, hogy beágyazódjon az elménkbe a spirituális jelentés, abban a pillanatban, ahogy meghalljuk azt. Ugyanazon szavak használatával, amik ismerősek, és különböző jelentést adunk nekik, átmegyünk egy olyan képernyőről, ami rajzolja nekünk a képeket az evilágban, egy olyan világba, ami a következő, spirituális világot festi le.

Nincs más szavunk, hogy kifejezzük a Felső Világot, az erők és cselekedetek világát. De mivel ezek az erők és cselekedetek a mi világunkban jelennek meg, ezeket az erőket és cselekedeteket (gyökerek) az eredményük nevén szólítjuk (ágak). Ennélfogva ismernünk kell a spirituális jelentésüket. Igaz, ez nagyon nehéz a kezdők számára, ameddig  fel nem szabadítják magukat a szavak előző testi jelentésétől, és újjal nem töltik fel.

Ahogyan az emberek változnak, úgy adunk a szavaknak új jelentéseket. A szavak, ami a „csókja” „lába” vagy „feje” a Percufnak fiziológiai kifejezés marad, de spirituális értelmet kap a gyökereitől. Ezzel a változással egyidőben, szemtanúja leszel a változásoknak, amin keresztülmész.

Végső soron, a Kabbala bölcselete arra szolgál, hogy egy spirituális szótárt adjon neked, hogy helyettesítse a testit. Mi ez a „szótár”? A belső érzésednek megfelelően fogod magyarázni a szavakat. Érezni fogod, és megragadni a szavak különbségét. Ezekkel a szavakkal átmész az ágból a gyökérbe.

Folytassuk a belső előrelépést és változásokat, és meg fogjuk látni, hogy milyen mértékben fogod megváltoztatni a szavak jelentését. Ez a változás automatikus. Az egész spirituális kép sokkal erősebb, mint a testi, és így helyettesíti a testit az összes saját meghatározásával.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,184 seconds.