Dr. Michael Laitman

Zsákutca vagy kapu az új világba?

Az egész történelmen keresztül, mi emberek kifejlesztettük az élettelen, a növényi és az állati szinteket. Ez a legtöbb, amit az emberiség elért a mai napig Kifejlesztette az egoista vágyat, amely a világot az öt érzékszerven keresztül érzékeli.

Nem volt semmi természetellenes ebben a fejlődésben. Mi egyszerűen csak végre hajtottuk a programot, amit a természet rendelt nekünk, követve természetes ösztöneinket és vágyainkat, amelyeket felébresztett bennünk. De mi lesz ezután?

Most már úgy találjuk, hogy ez a fejlesztés hátrányunkra szolgált. Ugyanakkor más részről  felfedeztünk egy új, belső spirituális vágyat, amit azelőtt nem vettünk észre. Nem tudjuk, mi ennek a célja, de teljesítést követel. Máskülönben üresnek és gyengének érezzük magunkat, nem tudjuk mit kezdjünk az életünkkel ettől a ponttól.

Ez az, amikor a Kabbala azért jön, hogy megmentsen, megmagyarázza, hogy ez a következő vágy, amit mi minden materiális érzék felett érzünk, az emberi szinthez tartozik,  ahol ezt megelőzőleg pontosan a mi állati  szükségleteinket elégítettük ki. Természetesen mi nem egyszerűen szabályos állatok voltunk, hanem nagyon fejlettek, állati lények, akik szeretik a jó zenét, a szép képeket, a finom ételeket és a puha ágyat.  De ma már további szükségleteket érzünk, amik túl vannak a testünkön.

Továbbá az egész világ köröttünk egyre fenyegetőbbé válik. Azt gondoltuk, hogy a tudományos és technikai fejlődés az önállósodás mentén képessé fog tenni minket arra, hogy a fogyasztó szempontjából egy jobb életet érjünk el. De még ha testünk nyer is valami előnyt a modern világból, mint pl több kiló húst a frizsiderben,  néhány okos elektromos eszközt, de mindazonáltal az emberi szinten az a legegyszerűbb tapasztalatunk , hogy nagyobb ürességet érzünk, és többet szenvedünk, mint azelőtt.

Mintha a karneváli kosztüm leesne rólunk, és magunkat védtelenebbül és meztelenebbül találnánk, mint valaha, szembe kell néznünk a világgal, anélkül, hogy tudnánk, mit kezdjünk vele. Az emberiség elveszve érzi magát. Minden törekvésünk arra, hogy elérjük a tökéletességet, hatalmat és prosperitást (legalább is materiális szinten), csak nagyobb problémákhoz vezetett minket.

Amire szükségünk van, az magunk és életünk egy új, magasabb szintű  megértése. Különben nem leszünk képesek előre haladni. Ezért jön a Kabbala tudománya és megoldást ajánl nekünk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.