Dr. Michael Laitman

Szabadság: az örökkévalóság elérése

Baal HaSulam „A szabadság” című cikke a következő szavakkal kezdődik: “’Harut (kifaragva) a köveken; nem úgy hangsúlyozódik, hogy Harut (kifaragva), hanem  Herut (Szabadság), hogy megmutassa, hogy ők megszabadultak a halál angyalától.” Mire van szüksége egy személynek ezen a világon, amíg nem képes arra, hogy érezze a Felső spirituális szavakat, és ugyanúgy aggódik az életéért, mint minden más állat? Mostanság agy személy legfőbb gondja az élet és halál témája. Ez az oka, hogy írva van, hogy a  szabadság a halál angyalától való megszabadulást jelenti.  A Kabbala tudománya az egyetlen módszer, hogy elérjük az örökkévalóságot. És ez alapvetően fontos mindenkinek.

Az emberiség tudat alatt takarja el a halál tényét maga elől, erre a tényre nincs megoldás, de minket az értéktelen lét szintjére szállít le. Mindent, amit ezen a világon csinálunk, (kultúra, tanulás, munka), azért csináljuk, hogy elrejtsük a halál bizonyosságát. Meg próbáljuk eltolni magunktól, nem gondolni rá, mintha nem is létezne. Mindazonáltal, ha ez a kérdés felmerül egy személyben, az ember teljesen erőtlennek érzi magát, mert semmi nem tudja megállítani egy személy halálát. Foglalkozhatunk akármivel, és elérthetünk akármit, egy dolgot kivéve, és ez az örök életet.

A halál elkerülhetetlensége kioltja az emberi lényt bennem. Ezért minden, amit az emberiség felfog a tudat alatt, ezen egy gondolatból jön. Nem tudjuk, milyen mértékben élnénk másképp ha halhatatlanok lennénk. Létezésük teljes attitüdje,  a valósághoz, a többi emberhez, saját magunkhoz egészen más lenne.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,644 seconds.