Dr. Michael Laitman

Érezzük az örökkévalóság leheletét

Kérdés:

Ön azt mondja, hogy a Kabbala lehetővé teszi egy személy számára, hogy elérje az örökkévalóságot, de a Kabbalisták meghalnak. Hát ez hogy lehet?

Válaszom:

A Kabbalista a te szemedben hal csak meg,  mert te nem látod az életét úgy, ahogy a Kabbalista maga azt látja. Te csak egy részét látod, a testét, ami valóban meghal, csakúgy, mint minden más állaté. Mindazonáltal az ő isteni, spirituális része, amit ő belül fejlesztett ki, az örökkévalóságig létezik. Abban a pillanatban, amikor az ember igényli ezt a részt, elnyeri a tulajdonjogot, ami az örök létezés érzését adja neki, az adakozás tulajdonságát, amit az ember kért, az örök lesz.

Ezt csak akkor kezdjük érteni, amikor a Machsomhoz közeledünk, amikor az adakozás előérzete megcsap minket. A Fény, ami kezd elérni egy személyt, ad neki egy érzést, hogy mit jelent felül emelkedni a dolgokon, és egy kicsit másképp gondolkodni, és másokhoz az adakozás szempontjából kapcsolódni. Egy személy még nem létezik az adakozásban, de valamennyire meg tudja érinteni.  És akkor egy előérzete keletkezik, hogy hozzá illeszthető ehhez a tulajdonsághoz,  egy érzés, ami az örökkévalósághoz tartozik.

Mielőtt ez megtörténik, a személynek nincs meg a képessége, hogy megértse ezt, miután a Fény még nincs  elég közel hozzá, és a szavak értelmetlenek. A személy enni és pihenni akar, de az örökkévalóság távolinak tűnik, és ő nem érzi azt… Csak amikor az ember messziről kezdi érezni a Fény leheletét, mint a szél csapkodását, akkor kezdi megérteni , hogy a Kabbala a megszabadulást  az angyal és ördög párjában tartalmazza.  Amikor a Fény közel kerül egy személyhez, akkor adja neki az érzést, hogy az örökkévalóság létezik

Ez a kezdeti feltétele annak az egyetlen szabad akciónak, amit végrehajtunk. Különben miért van szükséged szabadságra? Mi más van számodra, hogy elért az életedben, az állati testedben? Minden mást fentről tesznek meg  számodra; te magad nem csinálod meg. Az egyetlen dolog, amit magadtól megtehetsz,az az örökkévalóság elérése. Az adakozás örök, míg a kapás csak ideiglenes, A Hochma Fénye nem jön hozzánk örökre, csak akkor , ha a Hassadom Fényében fogjuk fel. Ezért, hogy elnyerjük az örökkévalóságot, először el kell, hogy  nyerjük  az adakozás vágyát, és akkor ezen a vágyon belül képesek leszünk, hogy öröknek érezzük az életünket.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.