Dr. Michael Laitman

A harmadik templom megépítése

Kérdés:

Miért volt fontos, hogy átmenjünk a két templom lerombolásán, hogy a korrekció folyamatához érkezzünk?

Válaszom:

A korrigált spirituális edénynek az „adományozás érdekében kell megszereznie”-. Viszont először korrigálnia kell a szándékot, hogy adakozzon, és akkor kell „megszereznie az adományozás érdekében”. Ezért a „Végtelen Világ” tökéletes állapotának szétrombolására szükség volt, ami a Teremtőtől ered, és az adományozás érdekében történő megszerzésből ered, két szakaszban: a „megszerzés az adakozás érdekében”-ből az „adakozás az adakozás érdekében”-be.

Az Első Templom lerombolása vezetett a Haja Fényének elvesztéséhez. Majd pedig az „adományozás az adományozás érdekében” lesüllyedt a „megszerzés a saját részünkre” szintre (tisztátalan vágyak, Klipot), ami a Második Templom lerombolását eredményezte, ami a Nesama Fényének elvesztését jelentette. Így jutottunk ebbe a világba. A Templom önmagunkban való falépítése lehetőséget ad nekünk a spirituális munkára. Mivel saját erőfeszítéseink által tesszük meg ezt,  ezáltal feltárjuk önmagunk számára a Jehida tökéletes Fényét.

Ugyan ez érvényes a földi fizikai Templom újjáépítésére is. Mint az eddigi Jeruzsálaemi Templomokkal is volt, először el kell érnünk önmagunkban a spirituális szinteket, és csak azután kezdhetjük el felépíteni a „külső” Templomot.

A kérdés változatlanul fennáll, hogy fel kell-e építenünk a Templomot az anyagi világban. Ahogyan mondva van, mihelyt a világ eléri a végső és teljes korrekciót, akkor ez a képzetes (fizikainak nevezett) világ (Olam ha Medume) eltűnik az érzékelésünkből, és onnantól csak a spirituális világot érzékeljük a korrigált tulajdonságainkon belül.

Mindazonáltal, ha a harmadik Templomot fel is építik kőből, ez csak azután történhet meg ha már megépítettük a szívünkben is, ahogyan ez az Első és Második Templommal is így történt. Ennélfogva a figyelmünket csak a szívünk korrekciójára kell fókuszálnunk.

cst
KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,677 seconds.