Dr. Michael Laitman

Nincs üres tér, minden töltve van vágyakkal

Kérdés:

Ha én utálom Egyiptomot magamban, ezt hogyan kezeljem, hisz ez is a részem?

Válaszom:

Az egész világ egy rész bennem.  Meg kell vizsgálnom milyen vágyakkal, törekvésekkel, hajlamokkal, és erőkkel tudok működni annak érdekében, hogy a cél felé haladjak, és hogy milyen vágyaktól, gondolatoktól és tulajdonságoktól kell elválasztanom magamat, hogy a cél közelébe érjek. Tisztáznom kell, hogy mit tegyek távol és mit közel. Az én mozgásom attól függ, hogy mit választok el magamtól és mivel kötöm össze magamat.

Miután mi a teljes közös vágyunkról beszélünk, amivel nem tudom, hogy mit kezdjek, tisztáznom kell milyen vággyal akarok egyesülni, és mivel nem. A képünk a spirituális világról, amit magunknak képzelünk, az hasonlónak tűnik a világunkhoz, ahol mi az egyik objektumtól elmozgunk vagy a másik felé helyezkedünk.  Mindazonáltal a spirituális világban, egy nagy vágyban élek, ami összefog sok különböző vágyat. Én a vágyakkal kitöltött térben vagyok, amik között nincs üres tér. Nincs tér vágyak nélkül. Azért, mert én a vágyak ezen legfelső mezejében vagyok, ahol semmi rajtuk kívül nem létezik, többnyire válogatnom kell ezek között a vágyak között, hogy melyikkel akarok kapcsolódni, és melyikkel nem. Ezt hívják mozgásnak.

Mindenesetre a teljes valóság az egy vágy, egy Sefira, amin belül létezem. Nincs semmi más, Van néhány vágy, amivel én jobban össze vagyok kötve, és mások, amivel kevésbé vagyok összekötve., és néhány vágy, amit visszautasítok. Ez egy mozgás a spirituális világban  Amint egyre több vágyat tisztázok és egyesülök vele, az egy felemelkedés.

Mindezen vágyak között létezem, azon dolgokon belül, ahova el lettem helyezve a Fény kis szikrájával. Ez a szikra lehetővé teszi, hogy alaposan megvizsgáljam a vágyakat. A teljes működésem abból áll, hogy tisztázzam azokat a vágyakat, amiken belül létezünk, Milyen vágyakat tudok használni az adakozás kedvéért, és melyek azok a vágyak, amelyeket képtelen vagyok használni az adakozás kedvéért, amelyek használatát vissza kell utasítanom.

Mindenesetre nem jöhetünk ki a vágyak ezen mezejéből,  nincs üres tér közöttük. Szabad térnek  mi olyan vágyat hívunk, ami még nem tiszta, még nem lett megmagyarázva, amit te nem látsz, és nem tudsz kihozni semmit belőle.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,682 seconds.