Dr. Michael Laitman

Hogyan kötődnek hozzánk a nagyszerű Kabbalisták a magas spirituális fokról?

Kérdés:

Baal HaSulam írja, hogy megkérte a Teremtőt, hogy szállítsa le őt a magas spirituális szintről, hogy képes legyen a Kabbalát elvinni az embereknek. Mit jelent ez?

Válaszom:

Azért, hogy a Kabbala elkerüljön az emberekhez, ahhoz az embernek aktuálisan a legmagasabb lehetséges szinten kell lennie, de ugyanakkor képesnek kell lennie leszállni a legalacsonyabb szintre, azért, hogy közvetítsen minden szükségeset mások felé. Amikor kiválasztok egy tanárt a gyermekeim számára, nem egy iskolásfiút választok, hanem egy kvalifikált pedagógust, pedig semmi mást nem kell tennie, mint megtanítani az ábécét. Ez azért van, mert ő közelebb van a Fény forrásához. Tehát, ha egy Kabbalista azt kéri, hogy csökkentsék a spirituális szintjét, ez nem azt jelenti, hogy visszautasítja azt, mert a visszautasítás azt jelentené, visszautasítja az adakozást a Teremtőnek. Minél magasabban van egy személy a spirituális létrafokon, annál nagyobb az adakozása a Teremtőnek..

Mindazonáltal, hogy adakozzon az alacsonyabban levőknek, ő létre akar hozni egy további Partzuf Searot -ot(“haj”). De ugyanakkor ő maga nem alacsonyodik le, hasonlóan ahhoz, ahogy egy felnőtt játszik egy gyerekkel, és ezen idő alatt úgy viselkedik, mit egy gyerek. Mikor ő lefelé jön a szintjéről, semmit sem veszít. Ez csak az alacsonyabbakkal való kapcsolata, hogy közelebb legyen hozzájuk, és képes legyen kapcsolatban lenni velük.

A spirituális világban, elérni ezt a szintet, az egy nagyon nehéz dolog, mert ez ellenkezik az előre mozgással a Teremtő felé, felfelé. Az embernek össze kell kapcsolódnia a korrigálatlan vágyakkal, és preferálni a korrigálásukat valami magasabbal való kapcsolódással szemben.  Ez megkívánja a bekapcsolódást a lelki összekapcsolódások általános sémájába, az embernek éreznie kell az általános korrekció fontosságát.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.