Dr. Michael Laitman

A belső ütköztető

Kérdés:

Van rá lehetőség, hogy valamit az életünk filmjén túl tegyünk meg? „Javíthatjuk” a forgatókönyvet?

Válaszom:

A forgatókönyvtől függetlenül van rá lehetőség, hogy jobban belemerüljünk a „belső tudományba” azzal, hogy tanulmányozzuk magunkat. Nem tudjuk lekorlátozni magunkat a „külső tudományokra”, mint amilyen a pszichológia, kultúra, szociológia vagy politika. Ezek mindegyike „külső forma”, amin keresztül megfigyeljük a világot. Valójában nem mondanak túl sokat erről a világról, ami oka annak a rengeteg hibának, amit elkövetünk. Ezek a tudományok nem világítják meg az evilág törvényeit, és nem mutatnak irányt a változásokban, amiken keresztül megyünk.

Pszichológusok, szociológusok, a politikusok és mások egy „külső” képet húznak magukra, amit a személyes kívánságaiknak és céljaiknak megfelelően fognak fel, a saját nézőpontjukban. Ezért van óriási szükség a Kabbala bölcseletére, mivel ez lehetővé teszi számunkra, hogy elmerüljünk önmagunkban, az „alapvető elemek” szintjéig, és azt az autentikus anyagot tanulmányozzuk, amiből felépülünk; közelebb van ez az igazsághoz, mint a mi szubjektív pszichológiai fantáziáink.

Már nem követnénk el hibákat, ha képesek lennénk mélyebbre menni önmagunkban, és elkezdenénk felismerni, hogy mi történik velünk, a legmélyebb szinten; ha áttörünk az összes burkon, amibe öltöztünk, mint a hagyma héjain, a külső világ változatos felfogási szintjein, akkor megtanulunk bízni önmagunkban és megértjük, hogy mi zajlik és miért, mi segíti azt, hogy előrejussunk, mi hasznos és mi káros.

Ez csak akkor válik lehetségessé, ha egy személy eléri a képességet, hogy lásson belül. Annak érdekében, hogy elérjük ezt az eredményt a „külső tudományok” határain belül is, egy gyorsító részt kell építenünk magunkban a belső látásunk használatával. Az ütköztető bennem van. Egy olyan pontossági fokot kell elérnünk, ami lehetővé teszi számunkra, hogy érzékeljük a bennünk zajló erőket, amik az ütköztetés feladatát végrehajtják.

Ez az, amit a Kabbala bölcselete lehetővé tesz, hogy elérjünk. Csak ennek a pontnak az elérésével leszünk képesek megérteni a teremtés eredetét, a helyünket benne, hogy mi felé tartunk és hová fogunk megérkezni – az egész utunkat. Ezt megtéve, képesek leszünk helyesen irányítani magunkat és a hibák elkövetését is abbahagyni.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,154 seconds.