Dr. Michael Laitman

A Fény bölcsességet tanít nekünk

A Zohárban, a „Shemot” (Kivonulás) fejezet, 177-es része: a Ruah az ember Guf-jába öltözik ebben a világban, belesüllyedve mint a betűk a pecsétbe, mivel ez a belső része a Gufnak, ami külsőleg kinyúlik, ahogyan külsődlegesnek tekintett. Ezért van csak a VAK fénye benne. A Ruah, a test belső fele el van süllyedve. Amikor a Ruah szétterjed a Gufból és az Édenkertben jelenik meg a földön, akkor az a Ruah kinyúlik… A Ruahok, amik ott emelkedtek, ugyanazzal a formával bírnak, mint a Guf ebben a világban, ami előrenyúlik.

Ez hasonló ahhoz, mint amikor egy tésztát egy formán keresztül nyomnak át. Ha a formának csillag alakja van, a tésztának is csillaga alakja lesz; ha ez kerek, a tészta is kerek lesz. Más szavakkal, a Fényt, ami jelen volt a vágyban (Kli), elfogadja azt a Visszavert Fény (mint egy spirituális edény), és ezért tárul fel a Fény. Ez megkapja azt a formát, amit a „test” vágy birtokolt. Még miután a Fény elhagyja a vágyat, még mindig „emlék” marad (Resimó) abban az alakban, amibe a vágy beleöltözött.

Ez egy különleges Fény. Nem az absztrakt, egyszerű Fény, amit a test sosem tud elfogadni. A test már megkapta ezt a Fényt és korrigálta magát a formában. Egyféle korrekciót teljesített. Most a Fény, ami már előzetesen „meglátogatta” a testet és maga a test, ellentétben állnak egymással. A test folytatja önmaga korrigálását egy új szinten, és fejlettebb módon, de az előzetes forma nem tűnik el.

Az előzetes formák segítenek minket a további korrekcióban, mivel a Fény ami meglátogatta a testet, ugyanabba a testbe öltözik és segít neki magasabb szinteket elérni. Ez ugyanaz, mint ahogyan az előzetes élettapasztalataink segítenek minket a jövőbeli döntéseinkben még akkor is ha a következő lépések teljesen más természetűek.

Ugyanez vonatkozik a Fényre (spirituális bölcsességre), ami a mi testünkbe szokott öltözni és segít minket a további utunkon. Minden állapot  megmarad „semmi sem tűnik el a spiritualitásban”. Minden előzetes szint egy „formát” hagy, ami segít nekünk elérni az új állapotokat. Ezen formák összehasonlítása, letisztázása, és kapcsolata vezetett egy bölcselethez, ami a Kabbala tudománya.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,614 seconds.