Dr. Michael Laitman

Termőtalaj az élet magjához

Ha a magot egy jó környezetben ültetjük el, fejlődni fog. Ha rossz talajba tesszük (rossz környezet), a legjobb mag is tönkre megy. Minden kizárólag a környezettől függ. Ez azt jelenti, hogy szükség van emberekre köröttünk, akik felfedik a gonosz egoizmusát, és korrigálni akarják.

Ilyen helyre kell helyeznem magamat, és törekedni arra, hogy mindent elnyeljen, amit csak lehet: nedvességet, ásványokat és melegséget, vagy más szavakkal, mindent, amit a talaj adni tud a magnak.

Ahogy Baal HaSulam írja a „Szabadságról” című cikkében, az ember halálának idején semmit sem tud  magával vinni erről a világról, kivéve az adakozás tulajdonságát, amit elért. Az  ember az adakozást csak ezen a világon érheti el, de amíg ezen a világon van, érezheti saját magát is.  Írva van: Nézd a világot az életed alatt. Mindazonáltal, ha nem értél el semmit, akkor csak egy mag maradsz, amelyik a talajba kerül megint, és ezáltal kap egy új esélyt.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,153 seconds.