Dr. Michael Laitman

Spirituális megértés a Machsom előtt

Kérdés:

Elékezdjük megérteni azokat a tulajdonságokat, melyekről a Zohárban olvasunk már a felkészülési időszakban is, vagy csak a Machsom átlépése után?

Válaszom:

Mi elkezdünk magunkban megkülönböztetni különböző reakciókat ezekkel a nevekkel és kifejezésekkel kapcsolatban már a Machsom átlépése előtt is. Amekkora mértékben felül akarunk emelkedni élvezetek megszerzése iránti vágyunk fölé, elkezdünk megkülönböztetni az adakozó és megszerző vágyak között. Végül is nincsen semmi más mellyel kapcsolatban vizsgálatokat kellene végeznünk.

Mondva van: “A jövőben a halál angyala a szentség angyalává válik.” Ez azt jelenti, hogy nincsenek jó vagy rossz vágyak, csak vágyak léteznek az adakozás, vagy a megszerzés érdekében. Minden attól függ milyen módon használjuk fel őket. “Haman”, “Terah”, “Abraham”, “Elazar”, “Rachel” és “Laban” csak szándékaikban különböznek, hogy adakozás vagy megszerzés irányában léteznek, illetve erejükben különböznek egymástól.

Ennél fogva azáltal, hogy szándékunkat megpróbáljuk az adakozás érdekében megtartani – hogy tanuljunk, megértsünk és megkülönböztessünk a csoporton kertesztül – a személy ugyancsak különböző képpen fog reagálni minden egyes névre, definícióra, oly mértékben, hogy felfedezi majd azok “ízét”, érzetét: kellemes, vagy nem kellemes, ragyogó vagy irritáló. Elkezdünk különböző árnyalatokat megkülönböztetni bennük.

Azonban a Machsom után a személy mindezen jelenségeket egy tiszta precíz módon érti, szerzi meg. Akkor azok belé öltöznek, és ő azokat a gyakorlatban fedezi fel.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.