Dr. Michael Laitman

Hosszú út az egyesüléshez

Kérdés:

Miért tart néha sok évig, amíg az ember hallani kezd az egyeülés szükségességéről?

Válaszom:

Ebben a folyamatban létezünk az egész történelmen keresztül. Az egyik generációtól a másikig, az összes reinkarnációnk, a teljes fejlődésünk azért van, hogy egy olyan állapotba kerüljünk, ahol arra ösztönöznek bennünket, hogy egyesüljünk. Az egész történelmünk a közös lélek, a spirituális edényünk megtörésével kezdődött. Ettől kezdve minden fragmens összeütközött, utálták egymást, nem értették, hogy ők kik, honnan jöttek, és miért léteznek. A legfontosabb dolog ezen fragmensek számára, az állandó harc közöttük.

Fokozatosan , lépésről lépésre, el kell jutnunk a teljes megértésig, hogy az utálatunk és egoizmusunk okán, csomó mindenről lemaradunk, valójában olyan sokról, hogy egyesülnünk kell. Miért?  Ezért mi fokozatosan a fejlődésünk folyamán felfedezzük, hogy össze vagyunk kötve. Vagy megöljük  egymást, vagy békében élünk együtt.

De van itt egy probléma azok számára, akik vonzódást éreznek a spiritualitás irányába. Az egész világ az egyesítés felé hala a Benito (kellő időben) útján.  A reménytelenégből kikerülve, logikusan gondolkodva az ember látja, hogy a világnak egyesülnie kell. Ugyanakkor másrészt, az ember rájön, hogy képtelenek vagyunk rá.  Ez az, amit az egész világ érez. Ugyanakkor azok akiknek a szívében a pont felébred, már hallják, hogy egyesülnünk kell, és hogy csak az egyesüléssel érhető el a spiritualitás. De ők mégsem érzik az egyesülés szükségességét. Kiderül, hogy néhányan megérzik, az egyesülés szükségességét, de nem tudják hogyan csinálják, miután nincs eszközük rá, míg másoknak van eszközük . amelynek segítségével egyesülhetnek, de hiányzik a belső késztetésük, az egyesülésre, jóllehet a világ többi részének megvan ez.

Úgy tűnik ennek két csoportnak, a külső és a belső résznek össze kell jönnie, és egyesítenie egymást. Mi bemutatjuk nekik az egyesülés egyik módszerét,  és ők rávesznek, hogy ugyanazon a módon egyesüljünk, ahogy  a bébi közli a szükségét a szülőkkel,  és ez segít a szülőnek abban, hogy megtudják, a bébi mit akar.

Ezért a külső társadalom hordozója az egyesülés belső szükségének, és mi a tulajdonosai vagyunk az egyesülés módszerének. Ily módon mi kiegészítjük egymást.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.