Dr. Michael Laitman

Nem tudjuk a természet törvényét becsapni

Kérdés:

Vannak emberek, akik nem tanulmányozzák a Kabbalát, és mégis megértik az adás fontosságát; olyan akciókra készülnek, amelyek másokon segítenek. Felfedezik-e  spiritualitást, ha ezt teszik?

Válaszom:

Miért akarna egy személy valaki máson segíteni? Az egoista természete azt mondja neki, „Először magadról gondoskodj. Ha valakiből profitálni tudsz , bánj vele jól, ha nem akkor nem.” Ez felel meg a természet törvényének.

A probléma az, hogy az emberek azt gondolják, hogy ők kívül esnek a természet törvényén, mert nem ismerik azt.  Kigondolják saját törvényeiket, ami kizárólag a saját társadalmunkra és embereikre alkalmazhatóak.  A kommunisták millió embert pusztítottak el, ezen absztrakt elv alapján.

Tanulmányoznunk kell a természetet, és megérteni, hogy hogyan kell tevékenykednünk, ahelyett, hogy új, saját törvényeket találnánk ki. Különben ugyanahhoz az eredményhez fogunk eljutni, mint Oroszország. Ez csak egy példa akar lenni a világnak, és aktuálisan az is lett, de csak arra példa , mit ne tegyünk.

Egy ember sohasem fog csak „jót” tenni másoknak, mert az a természete ellen van. A mi természetünk: kapni a maaximumot, és adni a minimumot.  Ez a törvény. Kérdezz meg egy pszichológust, szociológust vagy biológust.  A történelmünk megtanít arra, hogy képtelenek vagyunk egyesülni saját magunktól., hanem a természet kényszerít rá minket, hogy így tegyünk.  Minden törekvés az egyesítésre többnyire háborúkat idéz elő

A Kabbala felfedi magát a világnak a tragikus tehetetlenségénél és reménytelenségénél, és felajánlja a Felső Erőt, mint egy eszközt a természetünk korrigálására. Első pillanatra ez a megoldás valószerűtlennek tűnik. De az a nagy ötlet, hogy változtassuk meg az emberi természetet, az úgyanúgy valószerütlen.  Ez egyszerűen elkerülhetetlen a túlélésünkhöz Ezen okból az emberiség esetleg el fogja fogadni a Kaballát.  Az egyetlen kérdés, mennyi szenvedést fog ez okozni még.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,982 seconds.