Dr. Michael Laitman

Miért foglalkoznak az emberek annyit a szex-el?

Kérdés:

Mért foglalkoznak az emberek annyit a szex-el?

Válaszom:

A spirituális világban a lélek a “Zivug” (közösülés, egyesülés) állandó állapotában van a Fénnyel. Ez a teremtés részeinek az egysége, a férfi és női részé, mely a legnagyobb élvezetet, boldogságot hozza ami csak létezik: a lélek Fénnyel való beteljesülését, megtöltését. A spirituális egyesülés prototípúsa a materiális világban a fizikai közösülés. Ezért van az, hogy az ellenkező nemek közötti vonzódás alapvető, a világunkban található összes vágyak és élvezetek gyökerének számít, és ezért foglalkozunk azzal ilyen nagy mértékben.

A szexuális élvezet világunkban gyönyörűen érzékelteti a spirituális és fizikális közösülés közötti alapvető különbséget. A személy (főként a férfi) a szexre gondol állandóan, és hatalmas élvezeteket képzel el, melyek rá várnak ennek eredményeképpen, de miután vágya beteljesül a kielégülés azonnal eltűnik. Egy újabb élvezet utáni kutatás, vadászat kezdődik azonnal…

Miért? Ez azért van mert a Fény és a vágy kioltja egymást. Más szóval azáltal, hogy kielégítjük a vágyat, a Fény semlegesíti az élvezet érzetét, hasonlóan ahhoz, ahogy a plusz és mínusz eltörli, kioltja egymást. Mindkettő együtes eltűnése kettős ürességet okoz. Ezért van az írva: “Halálán, halála napjáig az ember még a felét sem kapja, szerezte meg annak amire vágyakozott…”

A spirituális élvezet bennünk különböző módon működik. Ahhoz hogy a spirituális világban létezhessünk szükségünk van a szándékra (szűrőre-masach) – egy olyan képességre, hogy az élvezetet (Fényt) a vágyba (edény-kli) annak érdekében szerezzük, kapjuk meg, hogy élvzetet adjunk a másiknak (barát, Teremtő). Ehhez arra van szükség, hogy a személy megszerezze a Teremtő tulajdonságát, a szeretet és feltétel nélküli adakozás képességét. Akkor a személy eléri a spirituális közösülést, a határtalan, végtelen összeolvadást, mely folytatódik, és állandóan egyre intenzívebbé válik, a személynek az örökkévaló élet érzetét megadva.

Lényegében valahol mélyen belül, a lélekben mi mindannyian tudat alatt erre a bizonyos összeolvadásra vágyunk, és erre lettünk megteremtve.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.