Dr. Michael Laitman

Az “én” építése két mágnes között

Kérdés:

Miért kell az megszerző élvezet vágyának szenvednie, és oly sok csapáson átmennie, hogy az adakozás vágyává alakuljon? Ha érzem, hogy az adakozás egy jó tulajdonság, akkor miért olyan nehéz feladni a megszerzés vágyát?

Válaszom:

Érzed a csapásokat és nehézségeket,mivel az élvezet iránti vággyal azonosítod magadat, és nem látod, hogy az nem hozzád tartozik. Mind a megszerzés vágya, mind az adakozás vágya angyalok; ezek a a Teremtő erői, amik eljöttek hozzád. Két vonal van, jobb és bal vonal amelyek  Fentről érkeznek, de neked a kettő közötti,  középső vonallal kell azonosítanod magadat, amely mindkét vonalból áll. A középső vonal nem tartozik a két vonal egyikéhez sem: az akkor létezik, amikor elkezded érezni az új világérzékelést, ami teljesen el van választva azoktól, mert az felettük létezik.

A jobb és bal vonal azért jött létre, hogy segítsenek neked, mint két távoli mágnes vonzási ereje egy vasrúdon két szemben lévő oldalról dolgoznak rajtad. Oda vagy kötve ezekhez az erőkhöz, úgy hogy általuk megépíthess egy középső vonalat, azaz hatásuk eredményként. Nem azonosítod magad egyikkel sem, sem a megszerzés élvezetével, sem az adakozás vágyával.

Az élvezet megszerzésének vágya a Teremtő által lett alkotva, mint a „létezés a semmiből”, míg az adakozás vágya, a Teremtő Maga, már eleve “létezett”.   Te nem vagy egyik sem, különben nem lehetnél független. A te függetlenséged az „én” felépítéséből jön létre, melyet e két vonalból alkotsz meg a korrekció során.

Szóval miért érezd rosszul magad? Ez az, ami azt okozza,  hogy elhagyd az élvezet megszerzésének vágyát, azért van ez az érzés, hogy abbahagyd, hogy azonosulj vele, és hogy felülemelkedj azon. Először a csalódások a szégyen és megaláztatás formájában jönnek ezek a hatások, hogy ellökjenek a megszerzés vágyától, mert az szenvedést okoz neked. Azután ez az ellenkezőjére vált: mert ez ember egy nagyobb megszerzés iránti vágyat fog növeszteni, amikor mindenek fölött építi fel magát. A jobbról balról hatómágnesek felett..

ft
KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.