Dr. Michael Laitman

Hívta valaki a spirituális ambulanciát?

Az életem nem mentes a problémáktól. Néha úgy tűnik, hogy olyan beteg és fáradt vagyok mindenhez, és nincs kedvem semmihez. Ennél fogva el kell tekintenem egy pillanatra mindentől, ami állati eredetű és anyagi, és fel kell fedezni a legfontosabb dolgot: Mi a jelenlegi kapcsolatom a körülöttem levőkkel? Gyűlölöm őket, egy kicsit sem érdekelnek, talán el is tűnnek, mit bánom én… Ez a negatív szándékom a környezetemmel kapcsolatban, az én gonosz hajlamom.

Ez az eredménye a lelkeink összetörésének: Mi egyszer egyesültek voltunk, de most fel kell fedeznünk ennek az ellenkezőjét – a teljes elkülönülést. Ez a felfedezés rendkívül fontos: ez amire szükségem van. Nem szabad megszabadulnom ezektől a pillanatoktól, hanem össze kell gyűjtenem őket. Ezek megmutatják, mennyire gyűlölöm a többieket, és csodálatos, hogy ez lelepleződik. Igen, én gyűlölöm és megvetem őket, gyomorbeteggé tesznek engem, mi felfoghatatlan távolságra vagyunk egymástól – és ez csodálatos. Most van egy lehetőségem elkezdeni a korrekciót.

Így elkezdek közeledni feléjük. Erőfeszítéseket teszek, részt veszek a tanulásban, és terjesztésben, amik elvezetnek legalább egy minimális érzéséhez a kapcsolatnak, meghajlok, ahol csak tudok. Ha azt érzem, hogy ma elhagyott az erőm, és rá sem tudok nézni a barátaimra, akkor valamilyen mechanikus munkát kell végeznem, ami közelebb visz a célhoz, ameddig fokozatosan vissza nem tudok térni az általános folyamatba.

Mindenki lehet lehangolt úgy, hogy ebből az állapotból képtelen maga kiemelkedni. Ezért van az, hogy mi egyszerűen arra vagyunk kötelezve hogy támogatást kapjunk ettől a csoporttól, és az egész világközösségtől, pont úgy, mintha valaki elvesztette volna a tudatát, és szüksége van külső segítségre.

A csoport részéről fel kell ismerni az ilyen eseteket és azonnal támogatást nyújtani, professzionális segítséget az „áldozatnak” úgy, ahogy az orvosok, csak itt a betegnek a spirituális életét kell megmenteni. Amikor ezt tesszük, nem „tapossuk agyon” a személyben a gonoszt, hanem támogatást nyújtunk, hogy ő (a személy) felébredjen, és elvezetjük őt a középső vonalra, amely felépíti őt. Akkor minden gonoszság jósággá változik.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,963 seconds.