Dr. Michael Laitman

Az örökkévaló motor a Végtelenhez vezető úton

Mi a különbség a Végtelen Világ és a mi világunk között? A Végtelen Világban minden egy zárt téren belül létezik, ahol mi mind együtt vagyunk, minden megosztott, minden mindenkihez tartozik és ott nincs különbség magam és mások között, vagy aközött, hogy mi tartozik hozzám és másokhoz. Minden határok nélkül létezik.

A mi világunkban minden ezzel ellentétes. Minden szétválasztott és egy ember mindig őrzi a határait, ha akarja, ha nem. Le kell törnie ezeket a határokat, ahhoz hogy akár kicsit is közelebb kerüljön egy másik emberhez. Ekkor még egyszer lezárja magát, ahogyan a természet visszahúzza őt. És akkor még egyszer szeretne közelebb kerülni a többiekhez, és akkor ismét önmagába menekül.

Ennélfogva, ameddig nem értük el a Végtelenséget, egy nagyon fontos alapelve van a spirituális munkánknak. Ez ugyanaz az alapelv, ami egy rezgéskeltő áramkör működését irányítja, ami egy kondenzátorból áll és egy indukciós tekercsből, ami egy elektromos áramkörre van kapcsolva.

Ha energiával látjuk el az áramkört, először a kondenzátoron halad át, aztán a tekercsen, és ismét a kondenzátorba, és ismét a tekercsbe. Így rezeg közöttük.

HYPERLINK “http://www.laitman.com/wp-content/uploads/2010/05/TheEternalEngine.jpg”

Ez az alapelv máshol is működik, mint az elektromos áramkörök, mert ami a természet mechanizmusai között létezik, az működik az egész természetben, és az összes részében. Viszont ez különféle alakot ölthet, attól függően, hogy milyen fajta rendszerről van szó (fizikai, biológiai, szociális, azaz egy ember és a közösség kapcsolatát mutató).

Ennélfogva a kapcsolatom a csoporttal muszáj, hogy ugyanerre az alapelvre támaszkodjon: Amikor inspirációt érzek, és a cél fontosságát, át kell ezt adnom a csoportnak; és amikor üresnek érzem magam, inspirál engem a csoport, aminek adományoztam azelőtt. Ez megerősödik a csoport erejétől. Így működünk egy zárt láncolatban.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.